Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Şeytan’ın Size Karşı Kullanmayı En Sevdiği Silah

Şeytan’ın Size Karşı Kullanmayı En Sevdiği Silah

51 kez okundu.

Süpermen neredeyse durdurulamazdır. “Neredeyse” diyorum çünkü zayıf bir noktası var. Kriptonit onu ve zayıflatıyor ve çok fazlası onu mahvedebilir. Tony Reinke şunu söylerken çok haklıdır: “İmansızlık bizim kriptonitimizdir” (Newton on the Christian Life).

Yeryüzünde hiçbir şey Kutsal Ruh’un yeniden doğmuş bir İsa öğrencisinin imanı aracılığıyla harekette olması kadar güçlü değildir (1. Yuhanna 5:4). Hiçbir şey. Herhangi bir yerde herhangi bir insanın ulaşabileceği, en büyük süper güçtür. İman aracılığıyla hiçbir şey imkânsız değildir (Matta 17:20). Bir Hristiyan Ruh tarafından güçlendirilen imanla dolu olduğunda, görmüş ve duymuş olduğu şeyleri anlatmadan duramaz ve anlatmasına engel olunamaz (Elçilerin İşleri 4:20). Ölüm bile onu susturamaz (İbraniler 11:4).

Bu da, karanlığın hükümranlığı için insanlar arasında hiçbir şeyin imanla dolu bir Hristiyan kadar yıkıcı olmadığı anlamına gelir. O Hristiyan aracılığıyla İsa, İblis’in yaptıklarını yok eder (1. Yuhanna 3:8). Şeytani güçlerin bir Hristiyan’ın canlı imanından daha çok korktuğu bir şey varsa, o da bir Hristiyan topluluğunun birlik olmuş, ortak, canlı imanıdır.

Ama zayıf bir yönümüz var: imansızlık. Bizi zayıflatır ve bizi yok edebilir. Ayrıca Şeytan bunu çok iyi bilmektedir.

Şeytan İmanınızın Peşinde

Dolayısıyla, Şeytan’ın bize yönelttiği binbir çeşit saldırısındaki birincil amacı, bizim imanızı yıkmaktır. Kiliseye karşı olan birincil amacı, birlik olmuş imanın muazzam gücünü parçalamak ve imanlıları birbirlerinden soyutlamak, böylece kiliseyi zayıflatmak ve imanlıları daha savunmasız hâle getirmektir (İbraniler 3:12-13, 10:25). Onun güçleri bu stratejik amaçlar doğrultusunda gözünü karartmıştır (Efesliler 6:11-12).

Bir Hristiyan’ın imanı, Tanrı’nın kendi kurtaran, kutsallaştıran, güçlendiren, şifa veren ve özgürleştiren lütfunu dünyaya getirmek için seçmiş olduğu kanaldır. Eğer Şeytan bizim imanımızı zayıflatabilirse, bizi etkisiz hâle de getirebilir. Eğer imanımızı yok edebilirse, bizi de yok edebilir. Ama eğer imanımızı silahsız bırakamazsa, İsa bu silah aracılığıyla O’nu yok edecektir.

İman mücadelesinin ve iman birliğinin bizim için bu kadar zor olmasının sebebi budur (1. Timoteos 6:12; Efesliler 4:13). Bu ruhsal savaşın olası sonuçları ağırdır ve kılıçlar imanımız noktasında çekilmektedir. Şeytan imansızlığın kriptonit gücünü bize karşı kullanmak için elinden geleni yapmaktadır. İtaatsizlik, şevk kırıklığı, şüphe, dikkat dağınıklığı ve bölünme gibi tüm ayartılarda olan şey budur. Şeytan bizim imanımızı ve bizim aracılığımızla diğerlerinin imanlarını zayıflatmaya ve yok etmeye çalışmaktadır.

İmansızlığın Kriptonit Gücünü Savuşturmak İçin Dört Yardım

Ben bu savaşı her gün vermekteyim. İmansızlığa karşı bazı zayıflıklarım var. Beni öyle sarsıyor ve öyle şevkimi kırıyorlar ki, bazı zamanlarda umudumu kesip yalnızca pes etmek istiyorum. Yardıma ihtiyacım var.

Süpermen, kriptonitle kendi başına savaşamaz. Onun gücünü savuşturabilmesi için birisinin yardımına ihtiyacı vardır. İmansızlık söz konusu olduğunda, ben de yardıma muhtacım ve bu yardımcı, Kutsal Ruh’tur. Çoğu zaman bir başka imanlı tarafından bana ulaşan Tanrı Sözü aracılığıyla, Kutsal Ruh benim imanımı İsa’nın gerçeğine çevirmek ve Şeytan’ın yalanlarından uzaklaştırmak için çalışmaktadır. Bu olduğunda, iman ateşlenir ve imansızlıksa buhar olup uçar.

İmansızlık bizim için çok tehlikeli olduğunda, onun sonuçlarından muzdarip olduğumuzda, Kutsal Ruh’un yardımını alabilmek için acil ve ciddi adımlar atmamız gerekir. İmansızlıkla olan son günlerdeki bir mücadelemde, Ruh bana yardımcı olmak için şu dört aracı kullandı:

1. Gücümün kaynağına baktım.

Petrus’un suyun üstündeki yürüyüşü bana çoğu zaman yardımcı oluyor (Matta 14:28-31). İmanı İsa’ya odaklandığı sürece, insan için imkânsız olan şeyi yapabilmekteydi. Odağı rüzgâra ve dalgalara kaydığındaysa, battı. Kendimi batarken bulduğumda, bu her zaman imansızlığı göstermektedir.

Sonrasında bir dosttan (ki bu durumda bu dost eşimdi), gözlerimizi İsa’ya dikmem için bana yardımcı olmasını istedim. Bunu derhal yaptım ve Ruh, eşimin hatırlamama yardımcı olduğu vaatler aracılığıyla imansızlığımı yenmeme yardım etti (Markos 9:24).

2. İmansızlığıma değinen vaatlere sarıldım.

Dikkat dağınıklıklarını bir köşeye koydum, imansızlığımdan tövbe ettim ve bu vaatlerin rahatlatıcı gücü ruhumu sarana dek, o vaatleri kuşandım.

3. “Duada uyanık” kalmaya devam ettim (Koloseliler 4:2).

Vaatleri dileklere dönüştürdüm ve bu duaları etmekten geri durmadım. İsa, biz O’nda kaldığımızda ve O’nun Sözü de bizde kaldığında, ne istersek dileyebileceğimizi ve dileğimizin bize verileceğini söylemektedir (Yuhanna 15:7). Bu vaadin her zaman doğru olduğunu gördüm ve aynı zamanda O’nun zamanlamasına ve yollarına ilişkin kendi anlayışıma bel bağlamamayı öğrendim (Süleyman’ın Özdeyişleri 3:5).

Tanrı cevap verecektir. Ama O genelde bizde ve bizim aracılığımızla, farkında olduğumuzdan çok daha fazlasını yapıyor olduğu için, O’na güvenmemiz gerekir. Cevap gelene dek duada uyanık kalın.

4. Zayıflıklarımın Mesih’in gücünü gösterdiğini hatırladım.

İmansızlığa karşı olan bu kişisel mücadelemde, sahip olmak istemediğim zayıflıklarım vardı ve beni değersiz hissetmeye ayartıyorlardı (her ne kadar günahım da çok olsa da, burada günahlardan bahsetmiyorum). Ama Ruh, zayıflıklarımın Mesih’in gücünü gösterdiğini hatırlamama yardım etti (2. Korintliler 12:9-10). İmansızlık bize karşı ne kullanırsa kullansın, günaha teslim olduğumuzda bile, Ruh’un bize kaçış yolunda yardımcı olmak için hatırlattığı bazı süper güç vaatleri vardır (1. Korintliler 10:13).

Sizin iman savaşında faydalı bulduğunuz başka mücadele yollarınız vardır ve umarım, bunları çevrenizdekilerle paylaşırsınız.

Şeytani imansızlıkla şiddetli mücadeleler, normal Hristiyan yaşamının bir parçasıdır. Bu savaştır. Eğer mücadele şiddetlenmiyorsa, muhtemelen müdahil olmuyor veya Şeytan’a karşı tehditkâr hiçbir şey yapmıyoruz demektir. Ama eğer Şeytan bize karşı imansızlık kriptonitiyle saldırıyorsa, bir tehdit seziyor demektir. Solduğunuzu hissettiğinizde, yüreklenin. İsa’nın vaatleri aracılığıyla, İsa’nın Ruhu düşmanın en ölümcül silahını alt etmeniz için size yardımcı olacaktır (Yuhanna 16:33).

Yazar: JON BLOOM

KAYNAKÇA:

Şeytan’ın Size Karşı Kullanmayı En Sevdiği Silah

Bir yanıt yazın