Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Sevinç Kaynağı

Sevinç Kaynağı

74 kez okundu.

“Ama bizi sevenin aracılığıyla bu durumların hepsinde galiplerden üstünüz.” (Romalılar 8:37)

Pavlus burada bir imanlıyı Tanrı’nın sevgisinden ayırabilecek şeylerden bahsediyor. Ama önemli olan nokta imanlı ile Tanrı’nın sevgisi arasına hiçbir şeyin giremeyeceğidir. Pavlus’un bu ayetlerde bahsettiği şeyler Tanrı’yla yakın ilişkimizi bozabilir ve doğal yaşamımızın O’ndan ayrılmasına sebep olabilir. Fakat ruhsal düzeyde hiçbiri imanlının canıyla Tanrı’nın sevgisi arasına giremez. Hıristiyan inancının temelinde yatan gerçek, Golgota’daki çarmıhta sergilenen Tanrı’nın sevgisinin hak edilmemiş ve sınırsız oluşu mucizesine dayanır; herhangi bir bedel karşılığı hak edilmemiş ve asla hak edilemeyecek bir sevgidir bu. Pavlus’un, “Bu durumların hepsinde galiplerden üstünüz” demesinin nedeni budur. Bizi ezip geçecek gibi görünen şeyleri deneyim etmiş olmakla gelen sevinçle galiplerden üstünüz.

Sıradan bir yüzücüyü korkutacak dev dalgalar, üzerinden kayıp geçen sörfçü için inanılmaz bir heyecandır. Bunu kendi durumumuza uyarlayalım. Kaçınmamız ve karşı durarak savaşmamız gereken şeyler –sıkıntı, acı, zulüm– bizde taşkın sevinç oluşturacak şeylerdir. “Bu durumların hepsinde O’nun aracılığıyla… galiplerden üstünüz”; bu durumlara rağmen demiyor, ama bu durumların tam da ortasındayken diyor. İmanlı bir kardeş, Rab’bin sevincini sıkıntıya rağmen bilmez, ama sıkıntıdan dolayı bilir. Pavlus şöyle der: “…Bütün sıkıntılar arasında sevincim sonsuzdur” (2.Korintliler 7:4).

Sevincin sonucu olan sönmeyen nur geçici şeyler üzerine değil, hiçbir şeyin değiştiremeyeceği Tanrı sevgisi üzerine kuruludur. Günlük yaşadıklarımız, bizi dehşete düşüren şeyler ve hatta hayatın bize sunduğu tecrübelerin hiçbiri “…bizi Rabbimiz Mesih İsa’da olan Tanrı sevgisinden ayırmaya yetecek…” güçte değildir (Romalılar 8:39).

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın