Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı İle Dostluk

Tanrı İle Dostluk

56 kez okundu.

“Yapacağım şeyi İbrahim’den mi gizleyeceğim?” (Yaratılış 18:17)

O’nun Dostluğunun Tadı: Yaratılış 18, Tanrı’yla gerçek bir dost olmanın tadını gözler önüne serer. Bu dostluk Tanrı’yla o kadar yakın bir ilişkiye sahip olmak demektir ki, O’ndan kendi isteğini size göstermesini istemenize bile gerek yoktur. Bu, iman yaşamındaki son terbiye edilme adımına yaklaştığınızı onaylayan bir yakınlık seviyesinin kanıtıdır. Tanrı’yla doğru bir ilişkiniz varsa özgür, hür ve keyifli bir yaşantınız vardır; Tanrı’nın isteği sizsiniz, bunu bilirsiniz. Ruhunuzda “şah” diyen bir sesin sınırlamasını hissetmediğiniz sürece sağduyulu kararlarınızın tümü aslında Tanrı’nın sizin için olan isteğidir. Kararlarınızın yanlış olması halinde Tanrı’nın bu sınırlamasını şefkatle ortaya çıkaracağını bildiğinizden, Tanrı’yla keyifli ve mükemmel bir dostluğun ışığında kendi kararınızı vermekte özgürsünüz. Ve Tanrı sizi sınırlarsa derhal durmalısınız.

O’nun Dostluğunun Zorlukları: İbrahim neden duaya devam etmedi? Dua etmeyi bıraktı, çünkü Tanrı’yla ilişkisinde o yakınlık düzeyi eksikti; bu yakınlık, istediği kendine lütfedilene kadar Rab’be cesaretle dua etmesini sağlayacaktı. Ne zaman gerçek istediğimizi alamadan, “Bilmiyorum, belki bu Tanrı’nın isteği değildi” deyip duayı bırakıyorsak, aslında erişmemiz gereken bir düzey daha bulunmaktadır. Duayı bırakmamız, İsa’nın Baba’yla olan ilişkisine ve İsa’nın bizden istediği yakın ilişkiye –“…biz bir olduğumuz gibi bir olsunlar…” (Yuhanna 17:22)– sahip olmadığımızı gösterir. En son dua ettiğiniz konuyu düşünün – kendi arzunuza mı adanmıştınız yoksa Tanrı’ya mı? Ruh’un armağanlarından birini istemeniz kendiniz için miydi, Tanrı’ya yaklaşabilmek için mi? “…Babanız nelere gereksinmeniz olduğunu siz daha O’ndan dilemeden önce bilir” (Matta 6:8). Dua ederek bir şey istemekteki amacınız Tanrı’yı daha yakından tanıyabilmektir. “RAB’den zevk al, O senin içindeki istekleri yerine getirecektir” (Mezmur 37:4). Tanrı’yı yetkin bir şekilde anlayabilmek için duada durmayı sürdürmeliyiz.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın