Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Benliğe Göre Mi Yaşıyorum?

Benliğe Göre Mi Yaşıyorum?

81 kez okundu.

“Aranızda kıskançlık ve çekişme olması, benliğe uyduğunuzu… göstermiyor mu?” (1.Korintliler 3:3)

Doğal insan veya imansız kişi benlik hakkında hiçbir şey bilmez. Bedenin arzularının Ruh’a karşı savaşması ve Ruh’un da bedene karşı savaşması yeniden doğuşla başlar ve benlikle benliğin farkına varılmasını yeniden doğuş ortaya çıkarır. Fakat Pavlus şöyle diyor: “…Kutsal Ruh’un yönetiminde yaşayın. O zaman benliğin tutkularını asla yerine getirmezsiniz” (Galatyalılar 5:16). Diğer bir deyişle benlik yok olacaktır.

Tartışmacı bir ruha mı sahipsiniz veya küçük şeyler sizi çok mu üzüyor? Hiçbir Hıristiyan’ın böyle olmadığını mı düşünüyorsunuz? Pavlus ise Hıristiyanların da böyle olduğunu söyler ve bu tutumları benlikle ilişkilendirir. Kutsal Kitap’ta sizdeki kötülük ve kin ruhunu gösteren bir gerçek var mı? Eğer varsa bu hâlâ benliğe uyduğunuzun kanıtıdır. Eğer kutsallaştırılma süreci hayatınızda hâlâ devam ediyorsa, bu tür bir ruhun en ufak bir izi kalmayacaktır.

Eğer Tanrı’nın Ruhu sizde yanlış olan bir şeyleri işaret ediyorsa, sizden bu yanlışı düzeltmenizi istemez; sadece gerçeğin ışığını kabul etmenizi ister ve bundan sonra yanlışı kendisi düzeltir. Işığın çocuğu günahı hemen itiraf edip Tanrı’ya tamamen kendini açarak bekler. Fakat karanlığın çocuğu “bir açıklama yapmama izin ver” der. Işık parladığında ve Ruh günahınızı fark ettirdiğinde, ışığın çocuğu olun. Yanlış yaptığınız şeyleri itiraf edin ve Tanrı bunlarla ilgilenecektir. Eğer suçsuz olduğunuzu kanıtlamaya çalışırsanız, karanlığın çocuğu olduğunuzu kanıtlamış olursunuz.

Benliğin yok olduğunun kanıtı nedir? Asla aldanmayın; eğer benlik yok olursa bunu fark edersiniz – bu düşünebileceğiniz en gerçek şey olur. Ve Tanrı kendi lütuf mucizesini size kanıtlamak için önünüze fırsatlar çıkaracaktır. Kanıt da çok basittir. Birden kendinizi, “bu daha önceden olsaydı, çok kızardım” derken bulacaksınız. Ve kesinlikle Tanrı’nın içimizde yaptığı işleri hayretle izleyen en son insan siz olmayacaksınız.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın