Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Hoşnut Kaldığı İnsanlara Esenlik Olsun

Hoşnut Kaldığı İnsanlara Esenlik Olsun

70 kez okundu.

“İşte size bir işaret: Kundağa sarılmış ve yemlikte yatan bir bebek bulacaksınız.” Birdenbire meleğin yanında, göksel ordulardan oluşan büyük bir topluluk belirdi. Tanrı’yı överek, “En yücelerde Tanrı’ya yücelik olsun, yeryüzünde O’nun hoşnut kaldığı insanlara esenlik olsun!” dediler. (Luka 2:12-14)

Kim için esenlik? Meleklerin övgülerinde ciddi bir nokta var. O’nun beğenisine sahip olan insanlar arasında esenlik. O’nun hoşnut olduğu insanlar arasında esenlik. Ancak iman olmadan Tanrı’yı hoşnut etmek olanaksızdır (İbraniler 11:6). Dolayısıyla, Doğuş Bayramı da bu durumda hiçbir esenlik getirmez.

“Yargı da şudur” dedi İsa, “Dünyaya ışık geldi, ama insanlar ışık yerine karanlığı sevdiler. Çünkü yaptıkları işler kötüydü” (Yuhanna 3:19). Ya da yaşlı Şimon’un İsa’nın küçüklüğünü gördüğü zaman söylediği gibi, “Bu çocuk, İsrail’de birçok kişinin düşmesine ya da yükselmesine yol açmak ve aleyhinde konuşulacak bir belirti olmak üzere belirlenmiştir… Bütün bunlar, birçoklarının yüreğindeki düşüncelerin açığa çıkması için olacak” (Luka 2:34-35). Kim bilir bugün kaç kişi soğuk ve rüzgârlı bir Doğuş Bayramı gününe bakmakta ve aleyhinde konuşulacak bir belirtiden başka bir şey görmemektedir!

“Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O’nu kabul etmedi. Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi” (Yuhanna 1:11-12). İsa’nın şu sözleri sarf ettiği kişiler yalnızca O’nun elçileriydi: “Size esenlik bırakıyorum, size kendi esenliğimi veriyorum. Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın” (Yuhanna 14:27).

Tanrı’nın tüm anlayışı aşan esenliğinin tadını çıkaran kişiler, dua ve yakarışlarla her konudaki kendi isteklerini Tanrı’ya bildiren kişilerdir (Filipililer 4:6-7).

Tanrı esenliğinin hazine sandığının anahtarı, Tanrı’nın vaatlerine olan imandır. Bu yüzden, Pavlus şöyle dua eder: “Umut kaynağı olan Tanrı, Kutsal Ruh’un gücüyle umutla dolup taşmanız için iman yaşamınızda sizleri tam bir sevinç ve esenlikle doldursun” (Romalılar 15:13). Bizler de bu doğrultuda Tanrı’nın vaatlerine tam olarak iman ettiğimizde ve sevinç, esenlik ve sevgi sahibi olduğumuzda, Tanrı yüceltilmiş olur.

En yücelerde Tanrı’ya yücelik olsun ve yeryüzünde O’nun hoşnut kaldığı insanlara esenlik olsun! Herkese; her halktan, her dilden, her oymaktan, her ulustan inanacak olan herkese.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın