Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Değişim Mümkün

Değişim Mümkün

82 kez okundu.

Gerçek doğruluk ve kutsallıkta Tanrı’ya benzer yaratılan yeni yaradılışı giyinmeyi öğrendiniz. (Efesliler 4:24)

Hristiyanlığın anlamı, değişimin mümkün olduğudur. Derinden, kökten değişim mümkündür. Bir zamanlar katı ve duygusuzken, şefkatli olmak mümkündür. Gücenmişliğin ve öfkenin hâkimiyetinden çıkmak mümkündür. Geçmişiniz ne olursa olsun, sevgi dolu bir kişi hâline gelmek mümkündür.

Kutsal Kitap, bizim olmamız gereken kişi haline gelmemizde, Tanrı’nın nihai etken olduğunu varsaymaktadır. Muazzam bir açık sözlülükle, Kutsal Kitap şöyle demektedir: “Her kötü niyet … sizden uzak olsun” ve “Şefkatli olun” (Efesliler 4:31-31). “Olabiliyorsanız…”,  “Ebeveynleriniz şefkatli kişiler oldularsa…” veya “Feci şekilde istismara maruz kalmadıysanız…” demiyor. Şöyle diyor: “Şefkatli olun.”

Bu muhteşem bir şekilde özgürleştiricidir. Bu bizi, değişimin bizim için imkânsız olduğunu söyleyen aşırı kadercilikten özgür kılar. Beni, geçmişimin benim geleceğimi belirlediği şeklindeki mekanik görüşlerden özgür kılar.

Ayrıca Tanrı’nın buyrukları her zaman inanmamız için bizi özgürleştiren, yaşamımızı değiştiren gerçekleri de beraberinde getirmektedir. Örneğin,

  • Tanrı bizi evlat edindi. Yeni bir Babamız ve yeni bir ailemiz var. Bu, “içine doğduğumuz aile” sebebiyle bizim geleceğimizin belirlendiğini iddia eden kaderci etkileri yok etmektedir. “Yeryüzünde kimseye ‘Baba’ demeyin. Çünkü tek Babanız var, O da göksel Baba’dır” (Matta 23:9).
  • Tanrı bizi kendi çocukları olarak seviyor. Bizler O’nun “sevgili çocuklarıyız” (Efesliler 5:1). Tanrı’nın sevgisini örnek alıp yaşama geçirme buyruğu havada kalan bir buyruk değil, güçle gelen bir buyruktur: “Sevgili çocukları olarak Tanrı’yı örnek alın.” “Sevin!” ifadesi buyruk; sevgili ifadesiyse bunu yapmamızı sağlayan güçtür.
  • Tanrı bizi Mesih’te bağışlamıştır. Şefkatli olun. Tanrı sizi Mesih’te bağışladığı gibi, siz de birbirinizi bağışlayın (Efesliler 4:32). Tanrı’nın Mesih’te yaptığı şey, kudret doludur. Değişimi mümkün kılmaktadır. Şefkatli olma buyruğu, annenizin veya babanızın size yaptıklarından çok, Tanrı’nın sizin için yaptıklarıyla alakalıdır. Bu tür bir buyruk, değişebileceğiniz anlamına gelir.
  • Mesih sizi sevdi ve sizin uğrunuza kendini feda etti. “Mesih sizi nasıl sevdiyse… siz de öylece sevgi yolunda yürüyün” (Efesliler 5:2). Buyruk, yaşam değiştiren gerçekle birlikte gelmektedir. “Mesih sizi nasıl sevdiyse…” Sevmek için bir şans olduğu ve birisinin size “Sen sevgi dolu biri değilsin” dediği anda, şöyle diyebilirsiniz: “Mesih ‘in bana olan sevgisi, beni yeni bir kişi yapmaktadır. O’nun bana vaat ettiği sevgi ne kadar gerçekse, O’nun bana verdiği sevgi buyruğu da benim için o kadar mümkündür.”

Kaderci olmayın. Hristiyan olun. Değişim mümkündür. Tanrı diridir. Mesih dirilmiştir. Vaatler gerçektir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın