Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Sevgisi Koşullu Mudur?

Tanrı’nın Sevgisi Koşullu Mudur?

86 kez okundu.

[Tanrı] bize daha çok lütfeder. Bu nedenle Yazı şöyle diyor: “Tanrı kibirlilere karşıdır ama alçakgönüllülere lütfeder.” Bunun için Tanrı’ya bağımlı olun. İblis’e karşı direnin, sizden kaçacaktır. Tanrı’ya yaklaşın, O da size yaklaşacaktır. (Yakup 4:6-8)

Yakup bize “daha çok lütuf” ve Tanrı’nın “yaklaşması” şeklinde değerli deneyimlerin varlığını öğretmektedir. Elbette daha çok lütfu ve Tanrı’nın özel bir yakınlığını deneyimlemek harikadır. Ancak şunu soruyorum: Tanrı’nın sevgisini bu şekilde deneyimlemek koşulsuz mudur? Hayır. Değildir. Bizim kendimizi alçaltmamız ve Tanrı’ya yaklaşmamız koşuluna bağlıdır. Tanrı, “alçakgönüllülere lütfeder… Tanrı’ya yaklaşın, O da size yaklaşacaktır.”

Bunlar Tanrı’nın sevgisini deneyimlediğimiz değerli yaşantılardır ve kibirle savaşmamızı, alçakgönüllülüğün ardınca gitmemizi ve Tanrı’nın yakınlığını el üstünde tutmamızı gerektirmektedirler. Koşullar bunlardır. Elbette, koşullar kendi içerisinde Tanrı’nın bizdeki etkinliğidir. Ancak yine de karşılamamız gerekmeyen koşullar değildirler.

Eğer bu doğruysa, günümüzde Tanrı’nın sevgisinin koşulsuz olduğuna ilişkin sunulan bilgisiz, Kutsal Kitap’ı umursamaz güvenceler, korkarım ki insanları o yürekten arzuladıkları esenliği tatmaları için Kutsal Kitap’a göre aslında yapmaları gereken şeyleri yapmaktan alıkoyabilirler. “Koşulsuz” yollarla esenlik sunma çabamızla birlikte, insanları Kutsal Kitap’ın esenlik için sunduğu asıl devadan mahrum bırakıyor olabiliriz.

Kesin konuşacak olursak, yüksek sesle ve açık bir şekilde, seçilmişlikteki ilahi sevginin, Mesih’in ölümündeki ilahi sevginin ve yeniden doğuşumuzdaki ilahi sevginin mutlak suretle koşulsuz olduğunu beyan etmeliyiz.

Ayrıca yorulmak bilmeden, aklanmamızın temelinde bizim değil, Mesih’in itaatinin ve kurbanının değeri olduğu müjdesini duyuralım (Romalılar 5:19: “Bir adamın sözdinlemezliği yüzünden nasıl birçoğu günahkâr kılındıysa, bir adamın söz dinlemesiyle birçoğu da doğru kılınacaktır”).

Ancak aynı zamanda şu Kutsal Kitap gerçeğini de duyurmalıyız ki, Tanrı’nın lütfuna ve O’nun yakınlığına dair en dolu ve en tatlı yaşantılar, kendilerini günbegün alçaltan ve Tanrı’ya yaklaşan kişilerce deneyimlenecektir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın