Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’yla Günahın Karşı Karşıya Gelmesi

Tanrı’yla Günahın Karşı Karşıya Gelmesi

86 kez okundu.

”Günahlarımızı çarmıhta kendi bedeninde yüklendi…” (1.Petrus 2:24)

Mesih’in Çarmıh’ı, Tanrı yargısının günah üzerine dökülmesi gerçeğidir. Şehitlik düşünüşünü asla Mesih’in Çarmıh’ı ile yan yana getirmeyin. Çarmıh kazanılabilecek en büyük zaferdi ve cehennemin temellerini bile sarstı. Ne güneş altında ne de sonsuzlukta İsa Mesih’in çarmıhta başardığından daha kesin ve gerçek bir şey yoktur. Bu, tüm insan soyunun Tanrı’yla olması gerektiği gibi bir ilişki kurmasını mümkün kılmıştır. Kefaretiyle herkesin Tanrı’yla bir paylaşımının olmasının yolunu açmıştır.

Çarmıh, İsa’nın başına tesadüfen gelmiş bir şey değildir – İsa yeryüzüne ölmek için geldi; çarmıh O’nun geliş amacıydı. İsa, “…dünya kurulalı beri boğazlanmış Kuzu…”dur (Vahiy 13:8). Çarmıh olmadan Mesih’in beden almış olmasının hiçbir anlamı yoktur. “…bedende göründü…” ile “Tanrı… Mesih’i bizim için günah sunusu yaptı” ayrımını fark edelim (1.Timoteos 3:16; 2.Korintliler 5:21). İsa’nın beden alma amacı kefaretti. Tanrı kendisi için bir başarı kazanmak uğruna değil, günahı kaldırmak için beden aldı. Çarmıh, zamanın ve sonsuzluğun merkezinde duran temel olaydır ve hem zamanın hem de sonsuzluğun tüm sorunlarının yanıtıdır.

Çarmıh sıradan bir insanın çarmıhı değildir, Tanrı’nın Çarmıhı’dır ve insan deneyimiyle asla tam olarak anlaşılamaz. Çarmıh, Tanrı’nın kendi doğasını açıklamasıdır. Herhangi bir bireyin Tanrı’yla bir olmak için geçeceği kapıdır. Ancak sağa sola baka baka geçeceğimiz bir kapı değildir; onda bulunan yaşamda kalacağımız bir kapıdır.

Kurtuluşun kalbi Mesih’in Çarmıhı’dır. Kurtuluşu almanın bu kadar kolay oluşunun sebebi Tanrı için çok pahalıya mal olmuş olmasıdır. Tanrı’yla günahlı insanın inanılmaz bir çarpışmayla birleştiği ve yaşam yolunun açıldığı yer çarmıhtır. Fakat birleşmenin acısının ve masraflarının hepsini Tanrı’nın yüreği yüklenmiştir.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın