Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Sürüklenme Tehlikesi

Sürüklenme Tehlikesi

91 kez okundu.

Bu nedenle, akıntıya kapılıp sürüklenmemek için işittiklerimizi daha çok önemsemeliyiz. (İbraniler 2:1)

Hepimiz bunu yaşayan insanları tanıyoruzdur. Aceleleri yoktur. Temkinleri yoktur. İsa’yı dinlemiyor, O’na kulak vermiyor veya gözlerini O’na odaklamıyorlardır. Sonuçsa sağlam durmak değil, kayıp sürüklenmektir.

Buradaki ana fikir de budur: Sağlam durmak diye bir şey yoktur. Bu dünyadaki yaşam, bir göl değildir. Bir nehirdir ve bu nehir meyilli bir şekilde mahva doğru akmaktadır. Eğer İsa’yı ciddi bir şekilde dinlemez, O’na günbegün kulak vermez, gözlerini her saat O’na odaklamazsan, sağlam duramazsın, geriye doğru gidersin. Mesih’ten uzağa süzülürsün.

Sürüklenmek Hristiyan yaşamında ölümcül bir şeydir. Bunun ilacıysa, İbraniler 2:1’e göre şudur: İşittiklerinize çok dikkat etmek. Yani, Tanrı’nın size Oğlu İsa’da söylemekte olduğu şeylere kulak vermektir. Gözlerinizi Tanrı’nın size Tanrı Oğlu İsa Mesih’te söylemekte olduğu şeylere odaklayın.

Bu öğrenmesi zor bir kulaç değildir. Bizi günahlı kültüre ters yönde yüzmekten alıkoyan şey atacağımız kulacın zorluğu değil, akıntıya karışma yönündeki günahlı arzumuzdur.

Tanrı’nın bize zor bir iş verdiğini düşünüp şikâyet etmeyelim. Dinleyelim, kulak verelim, gözlerimizi odaklayalım. Bu, zor bir iş tanımı değil. Hatta, bir iş tanımı da değil. Bu, kendi aldatıcı arzularımıza kapılıp nehirden aşağı sürüklenmeyelim diye, İsa’da tatmin bulmaya yönelik bir davet sadece.

Eğer bugün sürükleniyorsanız, gerçek anlamda yeniden doğmuş bir Hristiyan olduğunuzu gösterecek olan bir umut işareti, vicdanınızın bundan rahatsızlık duyuyor olması ve içinizde gözlerinizi sonraki günler, aylar ve yıllar boyunca İsa’ya çevirme, O’na kulak verme ve O’nu işitmeye yönelik artan bir arzu hissediyor olmanızdır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın