Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Her Durumda Elimdekiyle Yetinebilirim

Her Durumda Elimdekiyle Yetinebilirim

93 kez okundu.

Ben her durumda eldekiyle yetinmeyi öğrendim. Yoksulluk çekmeyi de bilirim, bolluk içinde yaşamayı da. İster tok ister aç, ister bolluk ister ihtiyaç içinde olayım, her durumda, her koşulda yaşamanın sırrını öğrendim. Beni güçlendirenin aracılığıyla her şeyi yapabilirim. (Filipililer 4:11-13)

Tanrı’nın günbegün sağladığı gelecek lütfu, Pavlus’un doymasına ya da acıkmasına, işlerinin iyi gitmesine ya da acı çekmesine, bolluğa sahip olmasına ya da ihtiyaç sahibi olmasına imkân vermektedir.

“Her şeyi yapabilirim” demek, “her şeyi” yapabilmek demektir, sadece kolay şeyleri değil. “Her şeyi” demek, “Mesih aracılılığıyla açlık, acı ya da muhtaçlık çekebilirim” demektir. Bu, Filipililer 4:19’un o can alıcı vaadini doğru ve açık bir şekilde görebilmemizi sağlar: “Tanrım da her ihtiyacınızı kendi zenginliğiyle Mesih İsa’da görkemli bir biçimde karşılayacaktır.”

“Her ihtiyacınız” ifadesi, Filipililer 4:11-12’nin ışığında ne anlama gelmektedir? Bu, “Tanrı’yı yücelten bir tatmin duygusu için ihtiyacınız olan her şey” anlamındadır. Nitekim buna açlık ve muhtaçlık zamanları da dahil olabilir. Pavlus’un Filipililer’e duyduğu sevgi, O’nun Tanrı’da bulduğu tatmin duygusundan ve kendi tatmin duygusuysa onun bolluk ve yokluk zamanlarında ihtiyaç duyduğu her şeyi Tanrı’nın sarsılmaz gelecek lütfuyla sağlayacağına yönelik imanından doğmaktadır.

Barizdir ki, açgözlülük imanın tam tersidir. Böyle yapmak Mesih’teki tatmin duygusunun kaybolmasıyla birlikte yalnızca Tanrı’nın kendi varlığıyla tatmin edebileceği yürek arzularımızı, başka şeyleri arzulayıp doldurmaya çalışmaya başlamaktır. Yine hiç şüphesiz, açgözlülüğe karşı mücadele, Tanrı’nın her durumda ihtiyacımız olan her şeyi kendi varlığıyla karşılayacağına yönelik vaadi karşısındaki imansızlıkla olan mücadeledir.

Bu, İbraniler 13:5’te son derece açıktır. Yazarın para sevgisinden –içimizdeki açgözlülükten– özgürleşmemize, Tanrı’da tatmin bulma özgürlüğüne geçmemize yönelik öne sürdüklerine kulak verelim: “Yaşayışınız para sevgisinden uzak olsun. Sahip olduklarınızla yetinin. Çünkü Tanrı şöyle dedi: ‘Seni asla terk etmeyeceğim, seni asla yüzüstü bırakmayacağım.’” İşte bu vaade, “Seni asla terk etmeyeceğim” vaadine olan iman, Tanrı’yı onurlandırmayan tüm arzuların, tüm açgözlülüğün gücünü kırmaktadır.

 Yüreklerimizde ne zaman ufacık bir açgözlülüğün baş gösterdiğini sezersek, ona derhal düşman kesilmeli ve bu imanın silahlarını kullanarak onunla tüm gücümüzle savaşmalıyız.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın