Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Acılarda Sevinç Bulmak

Acılarda Sevinç Bulmak

71 kez okundu.

“Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri, yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman ne mutlu size! Sevinin, sevinçle coşun! Çünkü göklerdeki ödülünüz büyüktür. Sizden önce yaşayan peygamberlere de böyle zulmettiler.” (Matta 5:11-12)

Hristiyan hedonizmi, bir Hristiyan olarak acılar içerisinde sevinmenin farklı yolları olduğunu söylemektedir. Bunların tümünün, her şeye yeten, insanı tümüyle tatmin eden Tanrı lütfunun bir ifadesi olarak görülmesi ve ardından gidilmesi gerekir.

Acılarda sevinmenin bir yolu, aklımızı bizi dirilişte beklemekte olan yüce ödüle sabitlemekten geçer. Böyle bir odaklanmanın yapacağı etki, mevcut acıyı bizi bekleyen şeye kıyasla küçük gösterecektir: “Kanım şu ki, bu anın acıları, gözümüzün önüne serilecek yücelikle karşılaştırılmaya değmez” (Romalılar 8:18; krş. 2. Korintliler 4:16-18). Acıları katlanılabilir bir hâle getirerek, ödülümüzle sevinmek bizim için sevgiyi de mümkün hâle getirecektir.

“Düşmanlarınızı sevin, iyilik yapın, hiçbir karşılık beklemeden ödünç verin. Alacağınız ödül büyük olacak” (Luka 6:35). Yoksullara karşı cömert olun ve “Böylece mutlu olursun. Çünkü bunlar sana karşılık verecek durumda değildirler. Karşılığı sana, doğru kişiler dirildiği zaman verilecektir” (Luka 14:14). Vaat edilen ödüle güven duymak, bizi dünyasallığın iplerinden kurtarır ve sevgi bedelini ödemek üzere özgür kılar.

Acılarda sevinmenin bir diğer yolu, umut güvencesiyle acı çekmenin yapacağı etkilerden geçer. Sıkıntıda sevinmenin temeli, yalnızca diriliş ve ödül umudu değil, aynı zamanda da acı çekmenin kendisinin bu umudu derinleştirmek üzere etkin olmasıdır.

Örneğin, Pavlus şöyle demektedir: “Sıkıntılarla da övünüyoruz. Çünkü biliyoruz ki, sıkıntı dayanma gücünü, dayanma gücü Tanrı’nın beğenisini, Tanrı’nın beğenisi de umudu yaratır” (Romalılar 5:3-4).

Bir başka deyişle, Pavlus’un sevincinin temeli yalnızca kendisini bekleyen yüce ödül değil, aynı zamanda bu ödül umudunu daha da güçlendiren acı deneyimlerin yarattığı etkidir. Sıkıntılar dayanma gücünü, dayanma gücü de imanımızın gerçek ve içten olduğu hissini yaratır. Bu da, Mesih’i gerçekten kazanacağımıza yönelik umudumuzu daha da güçlendirir.

Öyleyse, ister bizi bekleyen ödülün zenginliğine, istersek de acı deneyimlerin arındırıcı etkilerine odaklanalım, Tanrı’nın hedefi sevincimizin acıların ortasında daim olmasıdır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın