Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Mutlak, Egemen, Kadir Sevgi

Mutlak, Egemen, Kadir Sevgi

177 kez okundu.

“Ben RAB’bim, RAB, acıyan, lütfeden, tez öfkelenmeyen, sevgisi engin ve sadık Tanrı.” (Mısır’dan Çıkış 34:6)

Tanrı’nın sarsılmaz sevgisi ve sadakati engindir.

Aklıma iki görüntü geliyor:

1. Tanrı’nın yüreği, dağın tepesinde kesintisiz olarak sevgi ve sadakatle köpüren bir su kaynağı gibidir. Yüzyıllar boyunca bu kaynak akmaya devam eder.

2. Ya da Tanrı’nın yüreği bir volkan gibidir. Dağın tepesinde sevgi ve sadakatle öylesine patlar ki, yıllar boyunca sevgi ve sadakat lavları döker.

Tanrı “engin” kelimesini kullanırken –“sevgisi engin ve sadık Tanrı”– bizim O’nun sevgi kaynaklarının sınırsız olduğunu anlamamızı ve hissetmemizi istemektedir. Bu dağ pınarından gün boyunca, yıllar boyunca, nesiller boyunca içebilirsiniz ve asla kurumaz.

Hatta Tanrı’nın ihtiyaç halinde daha çok para basan bir devlet gibi olduğunu söyleme cüretinde dahi bulunabilirsiniz. Bitmez tükenmez, öyle değil mi? Aslında bir fark var. Tanrı’nın, bastığı tüm parayı kapatacak sınırsız bir altın sevgi hazinesi vardır. Devlet bir hayal dünyasındadır. Oysa Tanrı son derece gerçekçi bir şekilde kendi tanrılığının sınırsız kaynaklarına dayanmaktadır.

Tanrı’nın mutlak varlığı, egemen özgürlüğü ve her şeye yeten gücü, volkandan aşkın bir sevgiyle akan doluluktur. Tanrı’nın katıksız ihtişamı, O’nun kendisinde doldurması gereken hiçbir eksikliği olmadığı anlamına gelmektedir. Aksine, O’nun kendi kendine sınırsız olarak yetmesi, O’na ve İsa’da armağan olarak sunduğu kendi varlığına muhtaç olan biz günahkârlara kadar taşmaktadır.

O’nun varlığının mutlakıyetine, özgürlüğünün egemenliğine ve kudretinin sınırsızlığına inanıyor olmamız sebebiyle, O’nun sevgisine kesinlikle bel bağlayabiliriz.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın