Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Hiçbir Şey Yapamayız

Hiçbir Şey Yapamayız

185 kez okundu.

“Ben asmayım, siz çubuklarsınız. Bende kalan ve benim kendisinde kaldığım kişi çok meyve verir. Bensiz hiçbir şey yapamazsınız.” (Yuhanna 15:5)

Tamamen felç kaldığınızı ve konuşmak haricinde hiçbir şey yapamadığınızı düşünün. Ayrıca sizinle yaşamaya ve ihtiyacınız olan her şeyi yapacağına söz veren güçlü ve güvenilir bir dostunuz olsun. Bir yabancı sizi ziyarete gelse, bu arkadaşınızı nasıl onurlandırıp yüceltirdiniz?

O’nun bu nezaketini ve gücünü kendi yatağınızdan kalkıp onu kendiniz taşıyarak mı yüceltirdiniz? Hayır! Şöyle derdiniz: “Dostum, lütfen gel, beni kaldır ve ayrıca bir de misafirimizi görebilmem için sırtıma yastık koyar mısın? Ayrıca bana gözlüklerimi de takabilir misin?”

Böylece misafiriniz de bu isteklerinizden yola çıkarak sizin yardıma muhtaç olduğunuzu ve dostunuzun güçlü ve nazik olduğunu öğrenirdi. Dostunuzu ona ihtiyaç duyarak, ondan yardım dileyerek ve ona güvenerek yüceltirsiniz.

Yuhanna 15:5’te İsa şöyle diyor: “Bensiz hiçbir şey yapamazsınız.” Dolayısıyla, bizler gerçekten felçliyiz. Mesih olmadan, Mesih’i yüceltecek hiçbir iyilikte bulunamayız. Pavlus’un Romalılar 7:18’de söylediği gibi, “İçimde, yani benliğimde iyi bir şey bulunmadığını biliyorum.”

Ancak Yuhanna 15:5 aynı zamanda da Tanrı’nın bizim Mesih’i yücelten birçok iyilikte bulunmamızı, yani meyve vermemizi istediğini söylemektedir: “Bende kalan ve benim kendisinde kaldığım kişi çok meyve verir.” Yani bizim güçlü ve güvenilir bir dostumuz olarak – “Size dost dedim” (Yuhanna 15:15) – bizim için, bizim aracılığımızla, bizim kendimiz için yapamadığımız şeyi yapmaya söz vermektedir.

Öyleyse O’nu nasıl yüceltebiliriz? İsa bunun cevabını Yuhanna 15:7’de veriyor: “Eğer bende kalırsanız ve sözlerim sizde kalırsa, ne isterseniz dileyin, size verilecektir.” Dua ederiz! Tanrı’dan bizim kendimiz için yapamadığımız şeyi, yani meyve vermeyi, bizim için Mesih aracılığıyla yapmasını dileriz.

Sonuç, Yuhanna 15:8’dedir: “Babam çok meyve vermenizle yüceltilir.”

Peki, Tanrı duayla nasıl yüceltilir? Dua, Mesih olmadan hiçbir şey yapamayacağımızın açıkça kabulüdür ve dua, Tanrı’nın ihtiyacımız olan yardımı bize sağlayacağına güvenerek, gözlerimizi kendimizden O’na çevirmemizdir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın