Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Transgenderizm Hareketi ve Hristiyanlık

Transgenderizm Hareketi ve Hristiyanlık

108 kez okundu.

Transgenderizm, kilise tarihinde oldukça nadir görülen bir konudur. Ancak depresyon, dışlanma, hayatın anlamsız görünmesi veya sosyal baskı gibi unsurlardan bazıları ‘güneşin altında yeni bir şey yok’ olarak değerlendirilebilir.

Transseksüel harekette temel olarak ‘kutsallık’ ve ‘mutluluk’ üzerine endişe duyulur. Anglikan piskopos J. C. Ryle (1816-1900) klasik eseri Holiness’te, kutsallık ve mutluluk arasında güçlü bir ilişki olduğunu vurguladı.1 Piskopos Ryle şöyle der: ‘‘Kutsallığın mutluluk olduğuna ve esenliğe sahip insanların kutsanmış kişiler olduğuna emin olalım.’’

Transseksüel harekette sadece Tanrı’nın cinsellik planını reddetmekle kalmıyoruz, aynı zamanda Tanrı’nın esenlik veren planıyla karşı karşıya kalıyoruz. Kutsallık üzerine vaazlar veriliyor. Mutluluk üzerine de vaazlar sık sık verilmelidir. Kutsal Kitap’ın, piskoposun ve kilise tarihinin öğrettiği gibi, kutsallık ve mutluluk aynı madalyonun iki yüzüdür.

Mutluluk Problemi

Tanrı’nın yasasını ve evlilik planını yüreklerimize aşılayan kilise liderleri ve öğretmenler için şükretmeliyiz. Ancak günümüz çocukları oldukça farklı bir anlayışı miras alıyor. Z kuşağı arasında evlilik öncesi gebelik ve cinsellik üzerine farklı anlayışlar mevcut.

Abigail Shirer’in ‘Irreversible Damage’ adlı kitabındaki çalışmalar, aslında şaşırtıcı olmayan bir eğilimi ortaya çıkardı. Shirer, cinsiyet değiştiren kızların hikâyelerini belgeledi. Kızların, trans olarak tanımlanan arkadaş grupları vardı. Shirer, hepsinin ortak konusunun ‘mutlu olma arzusu’ olduğunu belirtti.2

Trans hareketi, cinsiyetin değiştirenler için daha iyi bir yaşam vaat ediyor. Ana akımla sürdürülen bu hareket, yalnızca kendinizi özgür bir şekilde ifade edebildiğinizde ve onaylandığınızda mutluluğa ulaşabileceğinizi öğretir. Pastörlerin ve düşünürlerin işaret ettiği gibi, yozlaşmış kültürün mutluluk ve benlik felsefesini derinden anlamak isteyenler, popüler Disney şarkısı ‘Let it Go’ parçasını dinleyebilir.3

Sosyal medyada gençler mutluluğu farklı yerlerde aramaya yönelebilir. Bununla birlikte Z kuşağı gençleri değişiyor ve bu değişikliğin mutluluk getireceğine inanıyor. Mutluluğa sahip olmak için en tehlikeli yollardan birine giriyorlar. Tanrı’nın planına göre bu, mutluluğa giden tehlikeli bir yoldur.

Mutlu Olmanın Yolu

Tanrı’nın halkı her zaman mutluluk üzerine düşünmüştür.  Hristiyan filozof Thomas Aquinas şöyle demiştir: ‘‘İnsanların ve her tözün nihai amacı mutluluktur, her entelektüel özün nihai bir amaç olarak arzuladığı şey budur.’’

Westminster Kısa İlmihali, ‘‘İnsanın varlığının en temel amacı, Tanrı’yı yüceltmek ve sonsuza dek O’ndan zevk almaktır’’ der. John Piper ise, ‘‘Tanrı, kendisinden hoşnut kaldığımızda daha fazla yüceltilir’’ der.  J. C. Ryle şu soruyu sorar: ‘‘Dinlerin en büyük denemesi şudur: İnancı kişiyi mutlu ediyor mu?’’

Mutlu olmayı istemek insanın özünde yatar. Gençler cinsiyet değiştirmenin kendilerini mutlu edeceğini düşünüyor. Ancak mutluluk planı içeren bir kitaba sahibiz. Kutsal Kitap, mutluluğa giden yoldur. Kutsallık, trans hareketin mutluluk sorununa çözümüdür.

Mutluluğa yer vermeden kutsallıktan bahsedemeyiz. Matta 5:8 şöyle der: ‘‘Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler.’’ Tanrı, Mezmurlar 1:1’de ise halkına şöyle seslenir: ‘‘Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez, günahkârların yolunda durmaz, alaycıların arasında oturmaz.’’

Rab’bi tanımak, O’nu sevmektir. Rab’bi görmek için kutsal olmalıyız. Çünkü kutsallığa sahip olmayanlar O’nu göremez (İbr.12:14). Müjde, bedenlerimizi arzularımıza değil, Tanrı’nın buyruklarına sunmamızı öğretir. Yani kutsal olmaya çağırır. Mutluluğa sahip olmanın tek yolu budur.

Notlar

[1] J.C. Ryle, Holiness, ayrıca bkz. Happiness.

[2] Abigail Shrier, Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (Washington D.C.: Regnery Publishing, 2019).

[3] Özellikle bkz. Carl R. Trueman The Rise and Triumph of the Modern Self (Wheaton: Crossway, 2020). Daha fazla inceleme için bkz. Trueman’s Strange New World: How Thinkers and Activists Redefined Identity and Sparked the Sexual Revolution.

KAYNAKÇA: https://equip.sbts.edu/article/the-transgender-revolution-as-a-happiness-crisis/

Bir yanıt yazın