Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İtaat Etmek Acı Verdiğinde Dayanmak

İtaat Etmek Acı Verdiğinde Dayanmak

104 kez okundu.

Gözümüzü imanımızın öncüsü ve tamamlayıcısı İsa’ya dikelim. O kendisini bekleyen sevinç uğruna utancı hiçe sayıp çarmıhta ölüme katlandı. (İbraniler 12:2)

İmanın ortaya koyduğu şeyler bazen tarif edilemez derecede zordur.

Miracle on the River Kwai (Kwai Nehrindeki Mucize) adlı kitabında, Ernest Gordon II. Dünya Savaşı sırasında Burma Demiryolu’nda çalışmakta olan bir grup savaş tutsağının gerçek hikâyesini anlatır.

Her günün sonunda, iş aletleri çalışanların elinden alınır. Bir keresinde bir Japon muhafız, bir küreğin eksik olduğunu söyleyerek bağırır ve hangi adamın aldığını öğrenmek ister. O anki gerginlikle bağırıp çağırır, kendi kendisini öfkeyle kudurtur ve bunun suçlusu her kimse, onun öne çıkmasını söyler. Kimse kıpırdamaz. “Herkes ölür! Herkes ölür!” diye bağırır ve tüfeğini oradaki mahkûmlara yöneltip kafa tutmaya başlar. O an bir adam öne çıkar ve sessizce ayakta dikilirken, muhafız onu tüfek darbeleriyle öldürür. Kampa geri döndüklerinde, iş aletleri tekrar sayılır ve küreklerin eksik olmadığı görülür.

Masum olduğunuzda, iradenizi koruyup başkaları için ölüme gitmekten vazgeçmemenizi ne sağlayabilir? İsa bize duyduğu sevgiyle, “kendisini bekleyen sevinç” sayesinde dayandı. Gelecekteki görkemli bir berekete ve sevince umut bağladı ve bu O’nun çektiği acılar süresince sevgide dayanmasını sağladı.

Eğer radikal, pahalıya mal olan bir itaatkârlık yolunda önümüzdeki sevinçten başka bir şeyle motive olup güç bulmamız gerektiğini ya da bulabileceğimizi düşünüyorsak, yazık bize. İsa bizi bu yaşamda fedakârlıklar gerektirecek, pahalıya mal olan itaatkârlığa çağırdığında, Luka 14:14’te şöyle demiştir: “Böylece mutlu olursun. Çünkü bunlar sana karşılık verecek durumda değildirler. Karşılığı sana, doğru kişiler dirildiği zaman verilecektir.” Bir başka deyişle, önünüze konan sevinç uğruna, Mesih yolunda yaşadığınız tüm kayıplarla güç bulun.

Petrus’a göre, İsa öç aramadan acı çektiği zamanlarda, bize izinden gideceğimiz bir örnek bırakmaktaydı ve bu örneğe, İsa’nın kendi önüne konan sevince duyduğu güven de dahildir. O, davasını Tanrı’ya bıraktı (1. Petrus 2:23) ve öç alıp hesaplaşma peşinde koşmadı. Umudunu dirilişe, Babası’na tekrardan kavuşmanın getireceği tüm sevinçlere ve halkının kurtuluşuna bağladı. Biz de böyle yapmalıyız.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın