Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı Affeder ve Hâlâ Adildir

Tanrı Affeder ve Hâlâ Adildir

119 kez okundu.

Peygamber Natan, Davut’un işlediği zina ve cinayetten sonra onun yanına gider ve şöyle der: “RAB günahını bağışladı, ölmeyeceksin. Ama sen bunu yapmakla, RAB’bin düşmanlarının O’nu küçümsemesine neden oldun. Bu yüzden doğan çocuğun kesinlikle ölecek.” (2. Samuel 12:13-14)

Korkunç bir durum. Uriya öldü. Bat-Şeva tecavüze uğradı. Bebek ölecek. Oysa Natan şöyle diyor: “RAB günahını bağışladı.”

Bu kadar basit mi? Davut zina yaptı. Cinayet emri verdi. Yalan söyledi. RAB’bin “sözünü küçümsedi” (2. Samuel 12:9). Tanrı’yı hor gördü. Üstüne RAB basit bir şekilde “günahını bağışladı” mı?!

Bu Tanrı nasıl adil bir Hakim? Tecavüzü, cinayeti ve yalanı bu kadar kolay es geçemezsiniz. Adil hakimler böyle yapmaz.

Pavlus’un en büyük teolojik sorunlarından biri, günümüzde insanların sorduklarından son derece farklı olarak, buydu: Tanrı nasıl affeder ve hâlâ adil olur? Pavlus, Romalılar 3:25-26’da şöyle diyor:

Tanrı Mesih’i, kanıyla günahları bağışlatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kalmak ve İsa’ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı.

Bir başka deyişle, Tanrı gerçekten de Davut’un günahını örtbas ediyor olsaydı, Tanrı’nın Davut’un günahını es geçiyor gibi görünmesi karşısında hissettiğimiz bu yoğun öfke, iyi bir öfke olurdu. Ama öyle yapmıyor.

Davut’un Tanrı’nın merhametine ve O’nun gelecekteki kurtarıcı eylemine olan imanı onu Mesih’le birleştirsin diye, Tanrı yüzyıllar sonrasında Davut’un yerine ölecek olan Oğlu İsa Mesih’in ölümünü görüyor. Bunu ta o zamandan görüyor. Tanrı’nın her şeyi bilen aklında, Davut’un günahları Mesih’in günahları olarak ve Mesih’in doğruluğuysa Davut’un doğruluğu olarak sayılıyor ve Tanrı, Mesih’in hatırına Davut’un günahını adaletle es geçiyor.

Tanrı Oğlu’nun ölümü yeterince korkunç ve bu ölümün taşıdığı tanrısal görkem de yeterince yüce. Bu sayede, Tanrı Davut’un zinasını, günahını ve yalanını es geçerken dahi haklı çıkmakta. Bizim günahımızı es geçerken de öyle.

Böylece, Tanrı hem kendi kusursuz doğruluğunu ve adaletini koruyor hem de aynı zamanda Mesih’e iman eden kişilere, günahları her ne kadar canice olursa olsun, merhametini gösteriyor. Bu, kelimeleri kifayetsiz bırakacak kadar iyi bir haberdir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın