Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İsa Hareket Halindedir!

İsa Hareket Halindedir!

96 kez okundu.

İsa kentin kapısına tam yaklaştığı sırada, dul annesinin tek oğlu olan bir adamın cenazesi kaldırılıyordu. Kent halkından büyük bir kalabalık da kadınla birlikteydi. Rab kadını görünce ona acıdı. (Luk. 7:12–13)

Zihninizde canlandırın. Hayatın Yaratıcısı, Nain kentinin kapısına yaklaşıyor. “Bir adamın cenazesi kaldırılıyordu” (Luk. 7:12). Orada böyle bir şey olmaması gerekirdi. Ölüm davetsiz bir misafirdir. Bir istilacıdır. Ancak Yaratıcı hareket halindedir ve karşı saldırıya geçmek üzeredir. Seyretmeye devam edin.

Ölü adam “annesinin tek oğluydu.” Esasen kadının “biricik oğluydu.” İsa bunu anlayabilirdi! Kadın sadece çocuksuz değil, kocasız da kalmıştı; “duldu.” Luka’nın, “Rab’bin kadını görünce ona acıdığını” belirtmesine şaşmamak gerek (Luk. 7:13).

Doktor Luka, acıma sözcüğü için anatomi ve fizyoloji dünyasından gelen bir sözcük seçiyor. İç organlara işaret eden bir kelime olarak, “acımayla dolu bağırsak” anlamındaki bir ifadeyi kullanıyor. Hissiyatın karnınızı alt üst edecek kadar derin olduğunu hayal edin. Kişinin bedeninden, canından, ruhundan, yüreğinden, zihninden, iradesinden hislerinden ve duygularından, yani tüm varlığının en derinlerinden kaynaklanan bir acıma söz konusudur. Müjde yazarları, bu terimi İsa’yla ilgili olarak on kereden fazla kullanıyorlar.

Her şeyi unutsanız dahi bunu hatırlayın. Siz acı çekerken İsa size sınırsız, tutkulu ve eşsiz bir acıma duyuyor. Bu acıma O’nu harekete geçirip müdahaleye yönlendiriyor.

Hazır olun. Rab harekete geçmek üzeredir.

“[İsa] yaklaşıp cenaze sedyesine dokununca sedyeyi taşıyanlar durdu. ‘Delikanlı’ dedi, ‘Sana söylüyorum, kalk!’ Ölü doğrulup oturdu ve konuşmaya başladı. İsa onu annesine geri verdi. Herkesi bir korku almıştı. ‘Aramızda büyük bir peygamber ortaya çıktı!’ ve ‘Tanrı, halkının yardımına geldi!’ diyerek Tanrı’yı yüceltmeye başladılar (Luk. 7:14-16)

Zihninizde tekrar canlandırın. İsa acımayla hareket ederek sedyeye yaklaşıyor ve dokunuyor. Herkesin nutku tutuluyor ve ölü gibi donup kalıyorlar. İsa, Lazar’a yaptığı gibi genç adama “Sana söylüyorum, kalk!” diye buyruk veriyor. Bundan sonra olanlar içinize nüfuz etsin. Ölü adam doğrulup oturuyor. Ölü oğul konuşmaya başlıyor.

Luka Grekçede İsa’nın, kadının biricik oğlunu ona geri verdiğini söylüyor. Kaybolmuş olan şimdi bulunmuştur. Ölü olan geri dönmüştür.

Bazen bu hayatta ölü şeyler dirilir. Zulmeden kişi af diler. Kaybolan oğul eve döner. Sizi kötüye kullanan kişi teslim olur ve bağışlanmak için yalvarır. Bazen de kaybolanlar yeryüzünde geri dönmez ama bir gün bütün gözyaşlarının, kederin, ağlayışın, yasın ve ıstırabın alınıp götürüleceğine, kayıp ve ölü olanların geri getirilip yaşama kavuşturulacağına dair
vaadimiz var.

Bir gün her şeyin düzeleceğinden emin olabiliriz çünkü Yaratıcı kendi halkını ziyaret etmiştir. Grekçe yine burada da önemlidir. Ziyaret etmenin tam anlamı “ilgilenmektir.” Tanrı halkını ziyaret ederek, insan bedeni alıp bizimle birlikte olarak bizimle ilgilenmiştir. Tümüyle şefkatli ve her şeye gücü yeten Yaratıcı bizi ziyaret ettiğinde her şey değişmeye başlar. İlkbaharın Narnia’ya dönmesine benzer. Müjde kitaplarındaki her diriliş, İsa’nın hareket halinde olduğunu gösteren, önceden tattığımız bir vaadin işaretidir!

Düşünün: Bu gerçeği bugün yanınızda taşıyın: Acı çekerken dahi Rab size sınırsız, tutkulu ve eşsiz bir acıma duymaktadır.

Düşünün: İsa hareket halindedir. İlkbahar gelmiştir. Umudun bugün yüreğinizde köklenmesine ve tomurcuklanmaya başlamasına nasıl izin verebilirsiniz?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın