Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Düşme Korkusu

Düşme Korkusu

93 kez okundu.

Yükseklik korkusu her zaman rakımla ilgili değildir. Tim Keller’ın açıkladığı gibi, “Bir kişi ne kadar yükseğe çıkarsa, korkunç bir düşüş olasılığı da o denli artar çünkü şimdi kaybedecek çok şey vardır. Bernard Madoff, 65 milyar dolarlık saadet zinciri kurduğu için 150 yıl hapis cezasına mahkûm edildiği zaman, herkesin önünde gururunu suçlu buldu. Geçmişte, bir yıl süresince önemli kayıpları rapor edebilirdi ama ‘bir para yöneticisi olarak başarısızlıklarını kabul edemedi.’ Böyle bir kabullenmenin getireceği güç ve itibar kaybına razı olamadı. Zayıflıklarını saadet zinciri aracılığıyla saklamaya başladıktan sonra ‘zincir büyürken kendi muhakemesindeki hatayı kabul edemedi.’”

İsa da onlara, “Size bir soru soracağım” dedi. “Bana yanıt verin, ben de size bunları hangi yetkiyle yaptığımı söylerim. Yahya’nın vaftiz etme yetkisi Tanrı’dan mıydı, insanlardan mı? Yanıt verin bana.” Bunu aralarında şöyle tartışmaya başladılar: “‘Tanrı’dan’ dersek, ‘Öyleyse ona niçin inanmadınız?’ diyecek. Yok eğer ‘İnsanlardan’ dersek…” Halkın tepkisinden korkuyorlardı. Çünkü herkes Yahya’yı gerçekten peygamber sayıyordu. İsa’ya, “Bilmiyoruz” diye yanıt verdiler. İsa da onlara, “Ben de size bunları hangi yetkiyle yaptığımı söylemeyeceğim” dedi. (Mar. 11:29–33)

Yetki, kime ait?

İsa, Markos 11’de tapınağa girdiği sırada, burada da benzer bir güç mücadelesi olduğunu görüyoruz. Yetkinin kendilerinde olduğunu düşünen kişiler (başkâhinler, Kutsal Yazı uzmanları ve ihtiyarlar) bir gün önce İsa’nın tapınaktaki eylemlerinden ötürü tehdit altında kaldılar. O’nun yetkisini sorgularken esasen şöyle soruyorlardı: “İsa, sen kendini kim sanıyorsun? Bizim yetkili olduğumuzu bilmiyor musun?”

Buna karşılık, İsa bir soru sorar: “Yahya’nın vaftiz etme yetkisi Tanrı’dan mıydı, insanlardan mı?” İsa, Yahya tarafından vaftiz edildiği zaman gökler açılmış ve Baba Tanrı, İsa’nın Oğlu olduğunu söylemişti (bkz. Mar. 1:9-11). İsa’nın vaftizi, O’nun ilahi yetkisini resmi olarak ortaya koyan bir neon tabelasıydı. Eğer tapınak önderleri, sorularının cevaplanmasını isteselerdi, Yahya’nın hizmetini yeniden düşünmek durumundaydılar Ancak “halkın tepkisinden korkuyorlardı” (32. ayet). İsa’nın sorusu, onların yüreklerini ifşa etti. İsa’nın kendilerine ait onur payesini alacağından ve
kalabalıkların hürmetini yitireceklerinden korkuyorlardı.

Ne kadar yazık! Eğer dürüst bir diyaloğa razı olsalardı, İsa’nın kim olduğunu öğrenebilirlerdi. Ama razı değillerdi. Asıl ilgilendikleri konu, gerçeği öğrenmekten çok, (kendilerinin değer verdiği şeyler için tehdit oluşturan) İsa’dan nasıl kurtulabilecekleriydi. İsa kendisini dinlemeyi reddedenlerle konuşmayı reddeder.

Düşünün: Düşmekten korkmak için yükseklik korkunuzun olması gerekmez. İsa’nın günlerindeki din adamları gibi, bizler de insanların bizimle ilgili görüşlerinde yer aldığımız kürsüden düşmeye korkabiliriz. Düşme korkusu (güç, itibar ya da insanların hürmetini yitirmek) karar almanızı nasıl etkiliyor? Bu kararlarda Tanrı’ya güvenmek nasıl olur?

Harekete Geçin: Düşme korkunuzun şekillerini tespit edebiliyorsanız, bunları güvenilir bir dostunuzla paylaşarak ışığa getirin. Bazen korkumuzu alt etmenin en iyi yolu, düşündüğümüz şeylere ışık tutmak ve insan korkumuzu olduğu gibi görmektir.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın