Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Ruh’un İzinde Yürümek

Ruh’un İzinde Yürümek

114 kez okundu.

Ruh sayesinde yaşıyorsak, Ruh’un izinde yürüyelim. (Gal. 5:25)

Hayatınızı kim yönetiyor? Benliğinizin arzularını ve bu dünyanın baskılarını mı takip ediyorsunuz? Yoksa Ruh tarafından mı yönetiliyorsunuz?

İman yoluyla Ruh’la yaşamak ve günahınızı öldürmek aynı madalyonun iki yüzü gibidir. Ama biri diğerine yön verir. Ruh’un gücüne ve yönetimine uygun yaşadıkça, Tanrı size benliğinizin günahlı arzularını öldürecek gücü verecektir.

Yeniden doğduğunuz zaman, Kutsal Ruh içinizde konut kurmuş oldu. O size yaşam verir. Böylece Ruh sayesinde yaşarız (Gal. 5:25).

Ruh sayesinde yaşıyorsak, O’nu takip etmeliyiz. Ayetin bize öğrettiği gibi Ruh’un izinde yürümek, sıra halinde yürümeyi resmeder. Bir askerin, çavuşun verdiği emirler doğrultusunda uygun adım ilerlediğini düşünün. Çavuş emirlerini belirli bir tempoya verir ve asker her adımını bu emirlere uygun şekilde atar. Asker, tertip içerisinde kalır ve yapması gereken tek şey çavuşun talimatlarına uymaktır. Ayet, “Ruh’un izinde yürüyelim” diyor. Ruh önderlik eder ve size düşen tek şey O’nun önderliğini takip etmektir.

Ama bunu tek başınıza yapmazsınız. Elçi Pavlus güvenli, uzak bir mesafeden sizi seyredip emirler yağdırmıyor. Kendisi de aynı tertibe göre yürüyor. Pavlus, “Ruh’un izinde yürüyelim” diyor. Buna kendisini de dahil ediyor. Siz yalnız değilsiniz. Bu sırada yürüyen, aynı savaşı veren ve aynı adımları atan kalabalık bir imanlılar topluluğu var.

Ruh’un yönetmesine izin verirsek, söz dinleyerek yürüyebiliriz. Bunun gerçek olduğuna inanıyor musunuz? Yoksa günahlı doğanıza, umudunuzu kaybedecek kadar sık mı teslim oldunuz? Benlik üzerinde istikrarlı bir şekilde zafer kazanmak mümkündür ama bu sadece Ruh’un yönetiminden gelir. “Kutsal Ruh’un yönetiminde yaşayın. O zaman benliğin tutkularını asla yerine getirmezsiniz” (Gal. 5:16).

Kutsal Ruh, gel ve yolu göster

Hayatınızın gündemini hangisi belirliyor? Günahlı benliğiniz mi, yoksa Ruh mu? Dürüst olun. Sabah kalktığınız zaman ne kadar kendinize güveniyorsunuz? Güne kendi oyun planınız, kendi arzularınız, kendi hayalleriniz, kendi hedefleriniz, kendi beklentilerinizin ve kendi tasarılarınız rotasında mı başlıyorsunuz? Yoksa Tanrı’ya dönerek, “Rab, senin yardımına ihtiyacım var”, “Kutsal Ruh, gel ve yolu göster”, “Bunu kendim yapamam; sadece sen yapabilirsin” diye sesleniyor musunuz? Bu ifadeler en son ne zaman ağzınızdan döküldü? Bu duaları alçakgönüllülükle sunarak Ruh’un hayatınızı yönetmesini diliyor musunuz?

Daha fazla beklemeyin. Kendi tasarılarınızı bırakarak Ruh’un hayatınızdaki önderliğini takip edin. Bu sorunu kendi gücünüzle yenemezsiniz; bu yalnızca Kutsal Ruh’un gücüyle yapılabilir.

Düşünün: Ruh’un hayatınızı denetimi altına alması için şu anda hangi hedeflerden, hayallerden, umutlardan ve gündeminizde olan şeylerden vazgeçmeniz gerekmektedir?

Harekete Geçin: Tanrı’ya dönerek Ruh’un yardımını dilemeksizin başka bir dakikanız daha geçmesin. Şimdi alçakgönüllülükle dua ederek Tanrı’nın hayatınızın gündemini belirlemesini dileyin. Kendinizi Ruh’un yönetimine verin. Aşağıya Tanrı’nın yardımını dileyen bir dua yazın.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın