Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Vaadine Sarılın

Tanrı’nın Vaadine Sarılın

88 kez okundu.

Sizde iyi bir işe başlamış olan Tanrı’nın bunu Mesih İsa’nın gününe dek bitireceğine güvenim var. (Flp. 1:6)

Pornografiye düştüğünüzde, günahınız büyük ve Tanrı küçük görünür. Suçluluk ve utançla boğuşursunuz. Kendinizden ötürü hüsrana uğramış ve Tanrı’dan uzaklaşmış hissedersiniz. Tanrı’nın yeniden büyük bir Tanrı olduğu noktaya dönmek için savaş verirsiniz. Benliğinizin egemenliği asla Tanrı’nın egemenliğinden daha büyük olmamalıdır.

Pavlus, Filipi’deki imanlıları her hatırladığında şükrediyordu (Flp. 1:3). Müjde hizmetindeki katkıları için onlar adına sevinçle dua ediyordu (4-5. ayetler). Kendisine veya Filipili Hristiyanlara değil, ama bizzat Tanrı’ya güven duyuyordu. Onlarda “iyi bir işe başlamış olan Tanrı”, Mesih’in dönüşünde bunu “bitirecekti” (6. ayet). Bu iyi iş, Tanrı tarafından sağlanmış olan kurtuluşlarının imanlılar topluluğunda saygı ve korkuyla sonuca götürülmesiydi (Flp. 2:12).

Ne kadar da gerekli olan bir şey! Pavlus, Tanrı’nın başlattığı işi bitireceğine dair büyük güven duymaktadır. Tanrı sizi kurtarıp da cinsel günahla tek başınıza savaşa terk edemez. Kutsallaştırılmanızı tamamlayacaktır. Vaadi veren Tanrı olduğu için bu kesin bir vaattir. Cinsel günaha saplandığınızı hissettiğinizde, bu vaade dönüp size bu vaadi veren Tanrı’ya inanıyor musunuz?

Günah hakkındaki duygularınızın, Tanrı’nın yapmakta olduğunu düşündüğünüz şeyi belirlemesin. Tanrı sizi kendi Oğlu’na benzer kılacaktır. “Mesih göründüğü zaman O’na benzer olacağımızı biliyoruz. Çünkü O’nu olduğu gibi göreceğiz” (1.Yu. 3:2). Bazı günler bu olanaksız görünebilir, bazen de uzak bir ihtimal gibi gelebilir. Ancak Filipililer 1:6’nın vaadi kesindir ve sizin sorumluluğunuz imanla bu vaade sarılmaktır.

Bakış açınızı belirleyen şeyin cinsel günahınızın boyutları olmasına izin vermeyin ve günahın ötesine, Tanrı’nın sizde uzun vadede neler yaptığına bakın. Bazı dönemler, hayal kırıklığı vadisine inecek ve kendi başınıza sardığınız zorluklarla boğuşacaksınız. Bazı günlerse ilerleme kaydedecek, imanda gelişecek ve cesaret bulacaksınız. Ruhsal gelişiminiz inişli
çıkışlı olabilir ama nihai sonucun kesinliği inkâr edilemez. Güvenceniz kendinizde değil, Tanrı’dadır!

Tanrı’nın Sözü Gerçektir!

Size İsa’nın zamanın sonunda döndüğü günleri gösterseydim, nasıl olurdu? Sonunda her şeyin iyiye gittiğini bilerek büyük cesaret bulurdunuz. Tanrı’nın vaatlerinin gerçekleştiğini görürdünüz. Tanrı’nın Sözü’nün gerçek olduğunu bilirdiniz. Şimdi içinde bulunduğunuz ana dönün. Neden Mesih’in dönüşünü aynı kesinlikle beklemeyesiniz? Tanrı’nın kendi vaatlerini tutacağına neden güvenmeyesiniz?

Bazen bir adım geride durup kutsallaştırılmanızın uzun vadede nasıl göründüğüne bakmak yardımcı olabilir. Sorun başladığında neredeydiniz? Şu anda neredesiniz? Cinsel günahla şu andaki mücadelenize haddinden fazla odaklanmak kolaydır. Ormanı gözden kaçırıp sadece bir tek ağacı düşünürsünüz. Bir adım geride durun ve görüntünün tamamına –sayısız ağaçlara, çiçeklere, çimenlere ve çalılara– bakın. Tanrı’nın hayatınızda ne yaptığını ve Mesih döndüğünde kim olacağınızı gözden kaçırmayın.

Düşünün: Tanrı’nın söylediklerini yapacağına ne kadar güven duyuyorsunuz?

Düşünün: Tanrı cinsel günahla savaşınızda hayatınızda şu ana kadar hangi şekillerde çalışmıştır? O’na bunlar için teşekkür ettiniz mi?

Harekete Geçin: Olgun bir imanlı bularak, sorunlarınız başladığı günlerde cinsel günahlarınızın nasıl göründüğünü, bugün hangi noktada olduğunuzu ve önünüzde beş ya da on yılda nerede olmayı umduğunuzu anlatın.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın