Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Ayartılarla Savaşmak

Ayartılarla Savaşmak

88 kez okundu.

Herkesin karşılaştığı denemelerden başka denemelerle karşılaşmadınız. Tanrı güvenilirdir, gücünüzü aşan biçimde denenmenize izin vermez. Dayanabilmeniz için denemeyle birlikte çıkış yolunu da sağlayacaktır. Bu nedenle sevgili kardeşlerim, putperestlikten kaçının. (1.Ko. 10:13–14)

Pavlus 1. Korintliler 10’da Korintli imanlıların arasında, “kötü şeylere özlem duyanları” (6. ayet) uyarmak için İsraillileri olumsuz bir örnek olarak kullanıyor. Onları putperest olmamaları (6. ayet), cinsel ahlaksızlığa kapılmamaları (8. ayet), Mesih’i sınamamaları (9. ayet) ve söylenip durmamaları (10. ayet) için uyarıyor. İsraillilerden pek azının imanı vardı ve
Tanrı onların çoğundan hoşnut değildi (5. ayet). Pavlus, Korintlileri kötü arzularına teslim olmamaları için uyarıyor çünkü böyle yaptıkları taktirde İsraillilerin çoğunun uğradığı yargıya uğrayacaklar. Her koşucu, bitiş çizgisine varmak ve ödülü almak için koşar (1.Ko. 9:24-26) ama İsraillilerin pek azı bitiş çizgisine ulaştı.

Pavlus, bu uyarıların arasında bir teşvik de sunar (10:13). İsrailliler ve Korintliler bu ayartılarla yüzleştilerse, siz de yüzleşeceksiniz. Yüzleştiğiniz hiçbir ayartı sadece size özel değildir. Yalnız değilsiniz. Tanrı ilahi yardım sunar. O sadıktır. Geçmişte öyle olduğunu göstermiştir ve gelecekte de böyle yapacaktır. Tanrı gücünüzü aşacak şekilde denenmenize
izin vermeyecektir. Hiçbir ayartı sizi aşacak güçte değildir. Kutsal Ruh’un gücüyle (kendinizin değil), hayır diyebilirsiniz. Ayartıyla yüzleştiğinizde, dayanabilmeniz için Tanrı size bir çıkış yolu sağlayacaktır. Ayartı ister putperestlik (14. ayet), ister cinsel ahlaksızlık, isterse de başka bir tehlike olsun, çıkış noktası ayartıdan kaçmaktır.

“Ayartı çok güçlü; dayanamıyorum” diye düşünebilirsiniz. Şeytan sizi ayartmaya devam eder (1.Se. 3:5) ve ayartının sizden daha güçlü olduğuna, teslim olmaktan başka bir çareniz olmadığına inanmanızı ister. Eğer bu saçmalığa inanıyorsanız, Tanrı’yla çelişiyorsunuz demektir. Rab ayartıya direnmeniz için ihtiyacınız olan gücü size sağlayabileceğini söylüyor.

Ayartılarla Nasıl Savaşılır?

Ayartıyla savaşırken, çoğunlukla içimizde kabaran cinsel arzuya değil, önümüzdeki baştan çıkarıcı resme odaklanırız. Ancak Tanrı’nın gücüyle pornografiye, cinsel ilişkiye ve mastürbasyona yönelik cinsel iştahınıza ket vurabilirsiniz. İçinizde bulunan Kutsal Ruh’un gücü, cinsel iştahınızdan daha üstündür. İsraillilerin bir seçimi vardı ama bazıları kendi arzularına teslim olarak çölde yıkıma uğradılar. Sizin de bir seçiminiz var. Pavlus, teslim olmak zorunda olmadığınızı söyleyerek sizi teşvik ediyor. İman yoluyla Tanrı’nın sağladığı kaçış yolunu seçebilirsiniz. Tek soru şu: Bu yolu seçecek misiniz?

İbraniler mektubunun yazarı, İsa’nın bizim gibi her yönden denendiğini ama günah işlemediğini söyler (4:15). Ayartıyla yüzleştiğinizde, ya ona teslim olur ya da onu tümüyle hissetmeden kaçarsınız. İsa ayartının tüm gücünü bilir çünkü asla teslim olmamıştır. Günahsız Olan, ayartının gücünü ve kudretini bizden daha iyi bilir. Size direnme gücü verecektir. Ne
harika bir Kurtarıcımız var!

Düşünün: Cinsel iştahınızı terbiye etmeyi öğrendiniz mi?

Düşünün: Ayartılarla nasıl savaşıyorsunuz? Ayartılarla savaş hakkındaki yaklaşımınızı gözden geçirmek için vakit ayırın.
Savaşmak için Tanrı’nın gücüne güveniyor musunuz?

Harekete Geçin: Yaşta ve bilgelikte daha ileri olan imanlılara ayartıyla nasıl savaştıklarını ve cinsel iştaha nasıl ket vurduklarını sorun.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın