Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Korkuya Karşı Şükranla Savaşın

Korkuya Karşı Şükranla Savaşın

93 kez okundu.

Şükranla huzuruna çıkalım, O’na sevinç ilahileri yükseltelim! Çünkü RAB ulu Tanrı’dır, bütün ilahların üstünde ulu kraldır. Yerin derinlikleri O’nun elindedir, dağların dorukları da O’nun. (Mez. 95:2–4)

Annie artık okula gitmiyor, arkadaşlarıyla oynamıyor ya da on iki yaşında diğer kızların yaptığı şeylerden zevk alamıyordu. Korkudan felç olmuş bir şekilde, güvenli hissettiği tek yer olan odasında kalıyordu. Küçük
kızın annesiyle Hristiyan Danışmanlığı & Eğitim Vakfı’nda danışmanlık yapan Paul David Tripp’e gitmiş olması bile dikkate değerdi. Annie ilk seansta konuşamayacak kadar korkuyordu. Bu nedenle Tripp, kızı daha iyi tanımak için ona bir ödev verdi. Sonraki haftalarda korktuğu her şeyi yazacaktı. Annie ev ödevini yapıp getirdi. Bir kâğıdı arkalı önlü üçer sütuna ayırmış ve bütün sütunları korktuğu şeylerle doldurmuştu. Her şeyden, hatta hayatın kendisinden dahi korkuyordu.

Şaşkına dönen Tripp, ne yapacağından emin değildi. Annie’nin görebildiği tek şey neyin yanlış olduğu ya da olabileceğiydi. Yardımcı olmak için Annie’ye ve annesine basit bir ödev verdi. Her gece, o gün için şükredebileceği bir şey düşünecekti. Annie ilk gece hiçbir şey düşünemedi – ta ki bitkin düşüp “Anne, sensin. Benimle burada oturduğun için şükrediyorum” diyene kadar. Annie’nin annesi, onun hayattaki en büyük Tanrı resmiydi ve o şükran anı bir dönüm noktası olmuştu. Yavaş yavaş şükredebileceği daha çok şey görmeye başladı. Bu egzersizi aylarca her gece yapan Annie şükredecek o kadar çok şey buldu ki, yeni bir sorunla karşılaştı: Şükretmekten uyku saati geçiyordu! Annie artık etrafında korkacak şeyler aramak yerine hayatında Tanrı’yı görmeye başlamıştı. Tanrı şükranı kullanarak korkuyu onun hayatından söküp atıyordu.

Şükranla huzuruna çıkalım!

Bugünkü ayetimize tekrar bakalım. “Şükranla huzuruna çıkalım, O’na sevinç ilahileri yükseltelim!” Peki ama dünya yıkılır gibi görünürken bunu nasıl yapabiliriz? Korkacak bu kadar çok şey varken bunu nasıl yapabiliriz? 3-4. ayetler bize nedenini söylüyor: “Çünkü RAB ulu Tanrı’dır, bütün ilahların üstünde ulu kraldır. Yerin derinlikleri O’nun elindedir,
dağların dorukları da O’nun.” Tanrı uludur. Sizin durumunuza hâkim olan Kral’dır. Bulunabileceğiniz en dip yerden en yüksek yere kadar, her şey “O’nun elindedir.” Şükretmek kulağımıza fısıldayan yalanlara inanmak yerine gerçeği görmemize ve hatırlamamıza yardımcı olur.

Düşünün: 95. Mezmur’un 7-11. ayetlerinde mezmur yazarı Tanrı’nın kurtarma etkinliğinin her adımında O’nun halkının nasıl şikâyet ettiğini hatırlar. Günahlı bir dünyada iyileşme yolundaki şikâyetçiler olarak bizler de çöldeki İsrailliler gibi söylenmeye meyilliyiz. Bu da demek oluyor ki şükretmek, tırmanış demektir. Gayret ve enerji gerektirir ama hepsine değer!

Harekete Geçin: Bu hafta her günün sonunda Tanrı’ya şükrettiğiniz şeyleri yazmaya vakit ayırın. Bu listeyi eşinizle, çocuklarınızla, oda arkadaşınızla, dostunuzla paylaşarak üzerinde konuşun. Onlar ne için şükrediyor?

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın