Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Sizi Önemsediğini Hatırlayın

Tanrı’nın Sizi Önemsediğini Hatırlayın

83 kez okundu.

Seyrederken ellerinin eseri olan gökleri, oraya koyduğun ayı ve yıldızları, soruyorum kendi kendime: “İnsan ne ki, onu anasın ya da insanoğlu ne ki, ona ilgi gösteresin?” (Mez. 8:3–4)

Kafa karıştırıcı bir soruna mükemmel çözümü buldum. Chicago’daki bir kilisenin birkaç pastörüyle birlikteyim ve oturmuş, ekip olarak beyin fırtınası yapıyorduk. Çözüm benim için netti. Bu nedenle herkesin dikkatini üzerimde topladıktan sonra fikrimi paylaşırım, herkes bana teşekkür eder ve uygulamaya koyarız diye düşünüyordum. Sorun çözülmüş olurdu. Ancak umduğum karşılığı alamadım. Konuşmam biter bitmez, grup “Başka fikri olan var mı?” diye sordu. “Parlak” fikrim çöpe atıldı, toplantı hiç durmadan devam etti ve başka birinin fikrini kabul ettiler. Olgun, deneyimli pastör olduğum için, ne yapılacağını biliyordum. Suratımı astım, kendime acıdım ve içime kapandım. İyi bir fikir gördüklerinde değerini bilmiyorlarsa, ben de artık konuşmayacaktım.

Tanrı Yeterlidir!

Tanrı’nın lütfuyla o sabah ibadetim sırasında 8. Mezmur’u okumuştum. Somurtarak oturduğum sırada, Tanrı o mezmuru sevgisiyle aklıma getirdi: “Seyrederken ellerinin eseri olan gökleri, oraya koyduğun ayı ve yıldızları, soruyorum kendi kendime: ‘İnsan ne ki, onu anasın ya da insanoğlu ne ki, ona ilgi gösteresin?’” Tanrı adeta şöyle diyordu: “Zach, suratını astın çünkü toplantıdaki insanların seni önemsemelerine alabildiğine muhtaçsın. Bu süre zarfındaysa yerin ve göğün Yaratıcısı olan Ben, seni önemsiyorum. Bu yeterli değil mi? Bunu o kadar çabuk mu unuttun?”

Bu fazlasıyla yeterliydi. Tanrı beni önemsediği için değerim artık başkalarının düşüncelerine bağlı değildi. Değerim Tanrı’nın hak edilmeyen, lütufkâr sevgisinde güvendeydi! Bu gerçeği kendime hatırlattığımda, Tanrı beni kendime acıma çukurundan çıkardı ve toplantıya yeniden kendimi verebildim. Kendim hakkında endişelenmekten özgür olduğum için artık Tanrı’nın adıyla ve başkalarının iyiliğiyle ilgilenmekte de özgürdüm.

Tanrı’nın suretinde yaratılmış ve Mesih’in kanıyla kurtarılmış birisi olarak, Tanrı’nın sizi önemsediğinden emin olabilirsiniz. Tanrı size karşı dikkatsiz, fazla meşgul ya da kayıtsız değildir. Tanrı’nın kim olduğunu bilmek ve O’nun sizinle nasıl ilgilendiğini bilmek her şeyi değiştirir.

Düşünün: Kimin takdirini kazanmaya muhtaçsınız? Hayranlığı, ilgisi ya da saygısı sizi memnun edecek birisi var mı? Bu kişinin ilgisini kovalamak sizi nasıl etkiledi?

Harekete Geçin: Tanrı’nın bizi önemsemesinin verdiği özgürlüğü tatmak için öncelikle Tanrı’nın büyüklüğünü ve ikinci olarak bizimle ne kadar çok ilgilendiğini hatırlamamız gerekir. Aşağıdaki metinlerde bu gerçeklerin her biri üzerinde düşünmeye vakit ayırın:
• Tanrı’nın büyüklüğü —Yeşaya 40:26; Yeşaya 55:9; Yeremya 32:17; Romalılar 11:33–36
• Tanrı’nın bize olan ilgisi —Mezmur 121:5–6; Sefanya 3:17; Luka 12:7; Romalılar 5:8

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın