Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yele Karışacak Sözler

Yele Karışacak Sözler

126 kez okundu.

Sözlerimi düzeltmek mi istiyorsunuz? Çaresizin sözlerini boş laf mı (yel mi) sayıyorsunuz? (Eyüp 6:26)

Keder, acı ve umutsuzluk içerisindeyken, insanlar çoğunlukla diğer zamanlarda söylemeyecekleri şeyler söylerler. Gerçekliği o gün tasvir etme şekilleri, onu yarın, güneş doğduğu zaman tasvir edecekleri şekilden çok daha karanlıktır. Sanki müzik yalnızca kasvetli minör notalardan ibaretmiş gibi, yalnızca kasvetli ezgiler söylerler. Sadece bulutları görürler ve sanki gökyüzü hiç yokmuş gibi konuşurlar.

“Tanrı nerede?” derler. Ya da: “Devam etmenin hiçbir maksadı yok.” Ya da: “Hiçbir şeyin anlamı yok.” Ya da: “Benim için hiçbir umut yok.” Ya da: “Eğer Tanrı iyi olsaydı, bu yaşanmazdı.”

Bu sözler karşısında ne yapmamız gerekir?

Eyüp bunları kınayıp düzeltmemize gerek olmadığını söylemektedir. Bu sözler yeldir ya da tam ifadeyle, “yel için”dir. Kolaylıkla savrulacaktırlar. Durumlar günün birinde tersine dönecek, umutsuz kişi karanlık geceden kurtulacak ve bir an için ağzından çıkmış olan o sözlerden pişmanlık duyacaktır. Dolayısıyla, kastedilen şu: Zamanımızı ve enerjimizi bu tür sözleri kınamakla harcamayalım. Yel esince, hepsi kendiliğinden uçup gidecektir. Sonbahar mevsiminde yaprakları kırpmanıza gerek yoktur. Bu boşuna çaba harcamak olur. Yakında hepsi kendiliğinden dökülecektir.

Yele karışıp giden sözler karşısında, Tanrı’yı ya da bazen gerçeği savunmaya kendimizi nasıl da hızla kaptırıyoruz! Eğer muhakeme yapabilecek olsak, kökleri derine uzanan sözlerle yele karışan sözler arasındaki farkı anlayabilirdik.

Kökleri derin bir şekilde hataya ve kötülüğe uzanan sözler de vardır. Ancak her gri söz, rengini siyah bir yürekten almaz. Bazılarına rengini veren acı ve umutsuzluktur. Duyduğunuz şey her zaman derinlerde yatan şey değildir. Sözlerin geldiği yerde gerçek ve karanlık bir şey vardır. Ancak bu şey tıpkı gelip giden bir enfeksiyon gibi geçicidir. Gerçektir, acı vericidir ama gerçekten o kişi değildir.

Dolayısıyla, bize karşı, Tanrı’ya karşı ya da gerçeğe karşı söylenen sözlerin yel için olup olmadığının, yani ruhtan değil de yaradan kaynaklanıp kaynaklanmadığının ayrımını yapmayı öğrenelim. Eğer bunlar yel için, yani yele karışacak olan sözlerse, sessizce bekleyelim ve kınamaya kalkmayalım. Sevgimizin amacı yarayı kınamak değil, ruhu düzeltmektir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın