Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bilgisizlik, Kutsal Olmamanın Garantisidir

Bilgisizlik, Kutsal Olmamanın Garantisidir

93 kez okundu.

Kendi yüceliği ve erdemiyle bizi çağıranın tanrısal gücü, kendisini tanımamız sonucunda yaşamamız ve Tanrı yolunda yürümemiz için gereken her şeyi bize verdi. (2. Petrus 1:3)

Kutsal Kitap’ın bilgiye atfettiği güce gerçekten şaşıyorum. 2. Petrus 1:3’e tekrardan kulak verin: “Kendi yüceliği ve erdemiyle bizi çağıranın tanrısal gücü, kendisini tanımamız sonucunda yaşamamız ve Tanrı yolunda yürümemiz için gereken her şeyi bize verdi.”

Kelimenin tam anlamıyla, yaşamamız ve Tanrı yolunda yürümemiz için bize O’nun tarafından bahşedilen tüm güç, O’nu tanımamız, yani bilgimiz aracılığıyla gelmektedir. Müthiş! Kutsal Yazılar’da öğreti ve talimatı ne kadar teşvik etsek az! Burada yaşam ve kutsallık söz konusu.

Bilmek, kutsallığı garantilemez. Böyle değildir. Ancak görünen o ki, bilgisizlik kutsal olmamayı garantiler. Çünkü Petrus, kutsallığa götüren ilahı gücün Tanrı bilgisi aracılığıyla verildiğini söylemektedir.

Bu noktada alınması gereken üç ders, yapılması gereken bir uyarı ve söylenmesi gereken bir teşvik sözü var.

1. Okuyun! Okuyun! Okuyun! Ama teolojiye ilişkin fazla ve önemsiz detayların arasında kaybolup zaman kaybetmemeye dikkat edin. “Kendi yüceliği ve erdemiyle bizi çağıran” hakkında zengin doktrinsel kitaplar okuyun.

2. Üzerinde Düşünün! Üzerinde Düşünün! Ağırdan alın. Kutsal Kitap’ı okuduğunuz sırada onun ne anlama geldiğini düşünmeye zaman ayırın. Sorular sorun. Yazın. Alçakgönüllü olun ve anlayamadığınız yerlerin kafanızı karıştırmasına müsaade edin. En derin kavrayışlar, görünüşte zıt gibi görünen iki farklı şeyin tek bir gerçeğin çatısı altında birleştirilmesiyle kazanılır.

3. Tartışın. Tartışın. Gerçeğe yürekten ilgi duyan bir küçük grubun parçası olun. Sadece konuşmayı ve sorular ortaya atmayı seven bir grubun değil, Kutsal Kitap’ta ortaya çıkan sorulara yine Kutsal Kitap’a dayalı bir şekilde cevap verilebileceğini düşünen bir grubun parçası olun.

Uyarı: “Yok oldu halkım bilgisizlikten” (Hoşea 4:6). “Tanrı için gayretlidirler; ama bu bilinçli bir gayret değildir” (Romalılar 10:2). Dolayısıyla, bilgisizliğin ölümcül etkilerine karşı dikkatli olun.

Teşvik sözü: “RAB’bi tanıyalım; RAB’bi tanımaya gayret edelim” (Hoşea 6:3).

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın