Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Sevgiye Ellerimizi Kapayan Şey Ne?

Sevgiye Ellerimizi Kapayan Şey Ne?

106 kez okundu.

Sizler için dua ederken Tanrı’ya, Rabbimiz İsa Mesih’in Babası’na her zaman şükrediyoruz. Çünkü Mesih İsa’ya iman ettiğinizi ve bütün kutsalları sevdiğinizi duyduk. İmanınız ve sevginiz göklerde sizin için saklı bulunan umuttan kaynaklanıyor. (Koloseliler 1:3-5)

Günümüz kilisesinin sorunu, cennete âşık olan çok fazla insanın olması değil. Sorun, Hristiyan olduğunu söyleyen kişilerin dünyadan geri durması, günlerinin yarısını Kutsal Yazıları okuyarak ve geri kalan yarısını da dünyanın ihtiyaçlarına gözlerini kapayıp Tanrı’da buldukları zevke dair ilahiler söyleyerek geçirmeleri de değil. Bunlar olmuyor ki! Tanrı’nın halkı, günlerinin yarısını O’nun Sözü’nde geçirecek kadar Tanrı sevgisiyle dolu değil.

Sorun, Hristiyan olduğunu söyleyen kişilerin günlerinin on dakikasını Kutsal Yazılar’ı okuyarak geçirmeleri ve geri kalan zamanlarını para kazanarak yine bu parayla aldıkları şeyleri severek ve tamir ederek geçirmeleridir.

Bu dünyadaki kaybolmuşları ve mazlumları sevmemize engel olan şey cennete odaklanmamız değil. Bu sevgisizliğin temelinde, bazen hafta sonu dindarlığı maskesi altına saklansa bile, dünyaya odaklanmamız yatıyor.

Nerede Bu İnsanlar?

Vaat edilen cennetin görkemine aşık olmuş olan ve bu dünyada kendini bir yabancı ve garip gibi hisseden insanlar nerede? Gelecek çağın güzelliğini tatmış olan ve bu güzelliğin yanında sonsuzluğu düşünmeyen bu dünyanın elmaslarını değersiz, eğlencesini boş ve ahlakını da zayıf sayan insanlar nerede? Nerede bu insanlar?

Şüphesiz, böyle bir adam internete, yemeye, uyumaya, içmeye, partiye, balık tutmaya, yelkenliyle açılmaya ya da aylaklık etmeye köle değildir. Gurbet topraklardaki özgür bir adamdır. Sorduğu tek soruysa şudur: Bu dünyada bir yabancıyken, sonsuzluklar boyunca Tanrı’dan aldığım zevki nasıl en yüksek seviyeye çıkarabilirim? Cevabıysa her zaman aynıdır: sevgi eylemleri göstererek. Neye mal olursa olsun, başkalarını da bu sevince dahil edebilmem azcık bile mümkünse, Tanrı’daki sevincimi yayarak.

Hazinesi göklerde olan kişinin yüreğini yalnızca tek bir şey tatmin edebilir: göksel eylemler göstermek. Göklerse, bir sevgi dünyasıdır!

Ellerimizi sevgiye kapayan ve onları etkisiz kılan şey cennetin ipleri değildir. Para, boş zaman, rahatlık ve övgü sevgisidir. Sevgiye ellerimizi kapayan bencillik ipleri bunlardır. Bu ipleri çözmek için tek umutsa, Hristiyan umududur. “Mesih İsa’ya iman ettiğinizi ve bütün kutsalları sevdiğinizi duyduk. İmanınız ve sevginiz göklerde sizin için saklı bulunan umuttan kaynaklanıyor” (Koloseliler 1:4-5).

Tüm yüreğimle ikna olmuş bir şekilde şunu tekrardan söyleyebilirim ki, bu dünyada sevgiye engel olan şey cennete odaklanmak değildir. Dünyaya odaklanmaktır. Dolayısıyla da en büyük sevgi pınarı, Hristiyan umudunun verdiği o güçlü, özgürleştirici güvendir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın