Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İsa’yı Coşturan Şey

İsa’yı Coşturan Şey

87 kez okundu.

O anda İsa Kutsal Ruh’un etkisiyle coşarak şöyle dedi: “Baba, yerin ve göğün Rabbi! Bu gerçekleri bilge ve akıllı kişilerden gizleyip küçük çocuklara açtığın için sana şükrederim. Evet Baba, senin isteğin buydu.” (Luka 10:21)

Bu ayet, Müjde kitaplarında İsa’nın coştuğu söylenen iki yerden biridir. Yetmiş öğrenci, vaaz yolculuklarından henüz dönmüşlerdi ve başarılarını İsa’ya bildirdiler.

Burada Üçlübirliğin her bir üyesinin coştuğuna dikkat edin: İsa coşuyor ancak O’nun Ruh’un etkisiyle coştuğu söyleniyor. Burada Ruh’un O’nu doldurduğu ve coşkuya getirdiği kastediliyor. Ayetin sonundaysa, bu sefer Baba Tanrı’nın aldığı zevki görüyoruz. İngilizce NIV çevirisinde şöyle yazıyor: “Evet Baba, çünkü senin yapmaktan hoşnut olduğun şey buydu” – yapmaktan sevinç duyup coştuğun şey buydu!

Şimdi, burada tüm Üçlübirliği sevinçle coşturan şey ne? Tanrı’nın bir şeyleri zeki, seçkin sınıflardan saklayıp bunları bebeklere açıklamasını sağlayan o özgür, seçen sevgisi. “Baba, yerin ve göğün Rabbi! Bu gerçekleri bilge ve akıllı kişilerden gizleyip küçük çocuklara açtığın için sana şükrederim.”

Oğul’un Kimliği

Peki Baba’nın bazılarından sakladığı ve diğerlerine açıkladığı şey ne? Luka 10:22 bunun cevabını veriyor: “Oğul’un kim olduğunu Baba’dan başka kimse bilmez.” Yani, Baba Tanrı’nın açıklaması gereken şey, Oğul’un gerçek ruhsal kimliğidir.

Yetmiş öğrenci müjdeleme görevlerinden dönüp olan biteni İsa’ya anlattıktan sonra, O ve Kutsal Ruh, Baba’nın kendi iyi zevki –kendi sevinci– uyarınca yapmış olduğu seçimden dolayı sevinçle coştular. Baba, Oğul’u bebeklere açıklamayı ve O’nu bilge ve akıllı kişilerden saklamayı seçmişti.

Buradaki ana fikir, Tanrı’nın yalnızca belli sınıftaki insanları seçtiği değildir. Ana fikir şu ki, Tanrı kendi lütfuna aday olacak insanları seçerken, en az ihtimale sahip olan insanları seçmekte özgürdür.

Tanrı, sevap kavramının karşısındadır. Bir şeyleri kendi kendine yeten bilgelerden saklayıp bunları en yardıma muhtaç ve başarısız kişilere açmaktadır.

İsa tek umudu karşılıksız lütuf olan insanların Baba’nın özgür seçimiyle kurtarıldığını ve Baba’nın bundan hoşnut olduğunu gördüğünde, Ruh’un etkisiyle coşmakta ve Baba’nın seçiminden zevk duymaktadır. Dolayısıyla, biz de bu gerçeği gördüğümüzde –hatta bizzat O’nun seçilmiş çocukları arasında olduğumuzu bildiğimizde– biz de bu coşkuya katılırız.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın