Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Her İhtiyaç İçin Lütuf

Her İhtiyaç İçin Lütuf

95 kez okundu.

Yönel bana, acı halime; kuluna kendi gücünü ver. (Mezmurlar 86:16)

Gelecek lütuf, dua eden Mezmur yazarlarının daimi yakarışıdır. Gelecek lütfun kendilerinin her ihtiyacını karşılaması için tekrar tekrar dua ederler. Her acil durum için gelecek lütfa günbegün bağımlı olmanın ne demek olduğuna ilişkin bize güzel birer örnek teşkil ederler.

  • Yardıma ihtiyaç duyduklarında, lütuf için yakarırlar: “ Dinle, ya RAB, acı bana; yardımcım ol, ya RAB!” (Mezmurlar 30:10).
  • Zayıf olduklarında da: “Yönel bana, acı halime; kuluna kendi gücünü ver” (Mezmurlar 86:16).
  • Şifaya ihtiyaç duyduklarında da: “Lütfet bana, ya RAB, bitkinim; şifa ver bana, ya RAB” (Mezmurlar 6:2).
  • Düşmanlarından dolayı dert çektiklerinde de: “Acı bana, ya RAB! Ey beni ölümün eşiğinden kurtaran, benden nefret edenler yüzünden çektiğim sıkıntıya bak!” (Mezmurlar 9:13).
  • Yalnızlık çektiklerinde de: “Halime bak, lütfet bana; çünkü garip ve mazlumum” (Mezmurlar 25:16).
  • Kederli olduklarında da: “Acı bana, ya RAB, sıkıntıdayım. Üzüntü gözümü, canımı, içimi kemiriyor” (Mezmurlar 31:9).
  • Günah işlediklerinde de: “Acı bana, ya RAB! Şifa ver bana, çünkü sana karşı günah işledim!” (Mezmurlar 41:4).
  • Tanrı’nın isminin tüm uluslarda yüceltileceği anı özlemle beklediklerinde de: “Tanrı bize lütfetsin, bolluk versin… öyle ki, yeryüzünde yolun, bütün uluslar arasında kurtarıcı gücün bilinsin” (Mezmurlar 67:1-2).

Hiç şüphesiz dua, kutsal kişinin ruhuyla gelecek lütuf vaadi arasındaki büyük iman bağıdır. Eğer hizmet Tanrı tarafından duayla ayakta durmak üzere tasarlanmışsa, bu durumda hizmet, yine gelecek lütfa olan imanla ayakta durmak üzere tasarlanmış demektir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın