Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Hayal Edilebilecek En Büyük Kurtuluş

Hayal Edilebilecek En Büyük Kurtuluş

76 kez okundu.

“İsrail halkıyla ve Yahuda halkıyla yeni bir antlaşma yapacağım günler geliyor” diyor RAB. (Yeremya 31:31)

Tanrı adil ve kutsaldır; bizim gibi günahkârlardan tümüyle ayrıdır. Doğuş zamanında ve diğer tüm zamanlardaki asıl sorunumuz işte budur. Adil ve kutsal olan bir Tanrı’yla aramızı nasıl düzelteceğiz?

Yine de, Tanrı merhametlidir ve Yeremya 31. bölümde (Mesih’ten beş yüz yıl öncesinde) günün birinde yeni bir şey yapacağını vaat etmiştir. Gölgeleri Mesih’in Gerçekliği’yle değiştirecektir. Kudretli bir şekilde yüreklerimizi mesken tutacak ve kendi iradesini yüreklerimize yazacaktır. Böylece, biz de dış etkenlerin zorlamasıyla değil, ancak içten gelen ve gönüllü bir biçimde O’nu sevecek, O’na güvenecek ve O’nu takip edeceğizdir.

En Büyük Kurtuluş

Bu hayal edebileceğimiz en büyük kurtuluş olurdu. Düşünsenize, Tanrı bu evrendeki en zevk veren, en yüce Gerçeklik’i bize sunsa ve sonrasında bizim bu Gerçeklik’i tanıyıp bilebilmemiz için içimizde mesken tutsa; tüm bunları bizim bu Gerçeklik’ten mümkün olan en büyük özgürlük ve en büyük keyifle zevk alabilmemiz için yapsa, nasıl olurdu? Uğrunda ezgiler söylenecek bir Doğuş Bayramı hediyesi olurdu bu.

Aslında bu, bize tam da Yeni Antlaşma’da vaat edilen şeydir. Ancak arada dev bir engel vardı. Günahımız. Suçlarımızdan ötürü Tanrı’dan ayrı düşmüş olmamız.

Kutsal ve adil bir Tanrı nasıl biz günahkârlara evrendeki en yüce Gerçeklik’i (kendi Oğlu’nu), O’ndan en büyük sevinçle zevk alabilmemiz için verecek kadar nezaket gösterebilir ki?

Cevap, Tanrı’nın bizim günahlarımızı kendi Oğlu’na yüklediği ve onları O’nda yargıladığıdır. Öyle ki, günahları aklından silip atabilsin, bizimle merhametle ilgilenebilsin ve aynı anda da hem adil hem de kutsal kalabilsin. İbraniler 9:28, Mesih “birçoklarının günahlarını yüklenmek için bir kez kurban edildi” demektedir.

Mesih, ölümünde kendi bedeninde bizim günahlarımızı taşıdı (1. Petrus 2:24). Mahkûmiyetimizi üstlendi (Romalılar 8:3). Suçumuzu iptal etti (Romalılar 8:1). Bunun anlamı da, günahlarımızın gitmiş olduğudur (Elçilerin İşleri 10:43). Tanrı’nın aklında bizim mahkûmiyetimize temel teşkil edecek bir unsur olarak kalmamaktadırlar. Bu anlamda, Tanrı onları unutmaktadır (Yeremya 31:34). Mesih’in ölümünde, tükenip gitmektedirler.

Bu da şu anlama gelir: Tanrı şimdi kendi adaletine bağlı kalarak, kelimelere sığmayacak kadar yüce Yeni Antlaşma vaatlerinin tümüyle, armağanlarını özgürce üzerimize dökebilmektedir. Bize zevk alabilmemiz için Mesih’i, evrendeki en yüce Gerçeklik’i vermektedir. Ayrıca kendi iradesini, yani kendi yüreğini bizim yüreklerimize yazmaktadır. Öyle ki, Mesih’i sevip O’na güvenebilelim ve O’nu içten dışa, özgürce ve sevinçle takip edebilelim.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın