Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Çarmıhın Zafer Dolu Utancı

Çarmıhın Zafer Dolu Utancı

92 kez okundu.

Başkâhin her yıl kendisinin olmayan kanla En Kutsal Yer’e girer; oysa Mesih kendisini tekrar tekrar sunmak için göğe girmedi. Öyle olsaydı, dünyanın kuruluşundan beri Mesih’in tekrar tekrar acı çekmesi gerekirdi. Oysa Mesih, kendisini bir kez kurban ederek günahı ortadan kaldırmak için çağların sonunda ortaya çıkmıştır. (İbraniler 9:25-26)

Günahkârları cennette sorgusuz sualsiz harika bir karşılamanın beklediğini söyleyemeyiz.

Tanrı kutsaldır, paktır, kusursuz bir şekilde adildir ve doğrudur. Ancak Kutsal Kitap’ın tüm hikâyesi böylesine yüce ve kutsal olan bir Tanrı’nın, sizin ve benim gibi kirli ve kutsallıktan uzak olan insanları nasıl kendi sevecen yüreğine kabul edebildiği hakkındadır. Bu nasıl olabilir?

İbraniler 9:25, Mesih’in kendisini günahlara karşılık kurban edişinin, Yahudi başkâhinlerin sundukları kurbanlar gibi olmadığını söylemektedir. Bu kâhinler yılda bir kez En Kutsal Yer’e girer ve halkın günahlarının kefaretini hayvan kurbanlarıyla öderlerdi. Ancak bu ayetler bize şunu söylüyor: “Oysa Mesih kendisini tekrar tekrar sunmak için göğe girmedi. Öyle olsaydı, dünyanın kuruluşundan beri Mesih’in tekrar tekrar acı çekmesi gerekirdi” (İbraniler 9:26).

Eğer Mesih önceki kâhinlerin izinden gidiyor olsaydı, her yıl ölmesi gerekirdi. Üstelik kefaretinin ödenmesi gereken günahlara Adem ve Havva’nın günahları da dahil olduğundan, her yıl ölme olayının dünyanın kuruluşundan itibaren başlaması gerekirdi. Ancak yazar, böyle bir şeyin düşünülemez olduğunu söylemektedir.

Zafer Nerede?

Bu niçin düşünülemez bir şeydir? Çünkü böyle düşünmek, Tanrı Oğlu’nun ölümünü zayıf ve etkisiz gösterirdi. Eğer bu ölümün yüz yıllar boyunca her yıl tekrar edilmesi gerekiyor olsaydı, zafer nerede olurdu? Tanrı Oğlu’nun kurbanının sonsuz değerini nerede ve nasıl görürdük? Her yıl tekrar eden acıların ve ölümün utancıyla birlikte bu değer yok olup giderdi.

Çarmıhta utanç vardı ancak bu utanç, zafer dolu bir utançtı. “[İsa] kendisini bekleyen sevinç uğruna utancı hiçe sayıp çarmıhta ölüme katlandı ve şimdi Tanrı’nın tahtının sağında oturuyor” (İbraniler 12:2).

Bu, Tanrı’nın görünümü olan Mesih’in görkem Müjdesi’dir (2. Korintliler 4:4). Duam o ki, günahla ne kadar kirli, ne kadar kutsallıktan uzak olursanız olun, bu görkemin ışığını görün ve inanın.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın