Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kaygınıza Kutsal Kitap Okuyun

Kaygınıza Kutsal Kitap Okuyun

102 kez okundu.

Matta 6:24-34 ayetlerinden öğreterek, kaygı üzerine üç kısımlık bir seri yaptım. Hedefim hem İsa’nın bizim kaygıyı yenmemize nasıl yardımcı olduğunu anlamak, hem de Kutsal Kitap’ı kendi başımıza nasıl okuyacağımız konusunda altı ders çıkarmaktı. Bu kısa seride, aklımda metodoloji, teoloji ve uygulama var. Kutsal Kitap’ı okuma konusunda vurguladığım altı ders şöyle:

1. Kutsal Kitap tartışır.

Öğrettiklerine yönelik sebepler ve argümanlar verir. 22 yaşımdayken Kutsal Kitap’ın bir inci dizisi değil, ancak bir bağlantılı düşünceler zinciri olduğunu keşfetmek yaşamımı değiştiren bir şey olmuştu. Bu, onu nasıl okuduğumuz konusunda büyük bir fark yaratır.

2. Kutsal Kitap’taki bir düşünce (veya metin) birimi, bir ana fikre sahiptir.

Kutsal Kitap’taki her bir düşünce (veya metin) biriminin, bir ana fikri vardır. Bunun anlamı, o birimdeki diğer her şeyin bu fikri desteklediğidir. Bu Kutsal Kitap için de geçerli, bu makale için de. Okuduğunuz her şeyde ana fikri arayın.

3. Bir metni gerçekten anlamak için, argümanların ana fikri nasıl desteklediğini çözmemiz gerekir.

Argümanların ana fikri nasıl desteklediğini çözmek, bir parçayı veya metni anlamak demektir. Bir metnin ana fikrini tespit edip yazarın bu ana fikir için öne sürdüğü argümanların yerini bulduktan sonra, daha da zorlu bir iş olarak bağlantıları anlamamız gerekir. Destekleyici her bir fikir, ana fikri nasıl kanıtlıyor?

4. İsa, gerçeğin bizim duygularımızı etkilediğini varsayar.

İsa, gerçeğin –sebeplerin, argümanların, yaşanan olayların– bizim duygularımızı etkilediğini veya yönlendirdiğini varsayar. Kaygı bir duygudur. Bir karar değildir. Kaygılanmaya karar vermeyiz. O bize gelir. İsa, kaygıya Matta 6. bölümde gerçeklerle, vaatlerle ve sebeplerle saldırmaktadır.

Dolayısıyla, İsa ruhlarımıza verilen Sözü’nün bizde duygusal, hatta fiziksel bir etki yapacağına da inanıyor olmalıdır. Kutsal Kitap’ta duygulara yöneltilen onlarca buyruk vardır ve yanlarında da, buyrulan şeyi gerçekleştirmek için gereken gerçekler yer almaktadır.

5. Gerçek, inanıldığı zaman duygularımızı etkiler.

Bazıları şöyle diyecektir: “Açıkçası, bu bende işe yaramıyor. Gerçeği duyduğumda, bende duygusal bir etki yapmıyor. Kaygımı götürmüyor.” Gerçeklere inanıldığında ve güvenildiğinde, iman olduğunda işe yarar.

Eğer Kutsal Kitap’ın argümanları sizde bir etki yapmıyorsa, bunun sebebi söylediği şeye imanınızın kıt olmasıdır. Burada iman devasa önem taşır. Güvenmemiz şarttır. İsa’nın söylediklerine inanmamız şarttır.

6. İman için dua edin ve O’nun gerçeği üzerine derin derin düşünün.

Bu nedenle, gerçekte yatan –tüm destekleyici fikirlerle birlikte metnin ana fikrinde yatan– bir iman için dua edin ve o gerçek üzerine derin derin düşünün çünkü iman “işitmekten ve işitmek Mesih’in kelâmı vasıtası ile olur” (Romalılar 10:17 – Kitab-ı Mukaddes Çevirisi).

Baba, bize metot konusunda bilgelik bahşet. Sözü’nü doğru şekilde ele almak, onu nasıl doğru okuyacağımız üzerinde düşünmek ve göklerdeki Babamız’ı onurlandırmak için kaygıdan özgür olmak istiyoruz. Sen ki, bizim tüm ihtiyaçlarımızı bilirsin ve onları kendi vaadin uyarınca karşılayacaksın. İsa’nın adıyla diliyorum. Amin.

Yazar: JOHN PIPER

KAYNAKÇA:

Kaygınıza Kutsal Kitap Okuyun

Bir yanıt yazın