Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bulutlar ve Karanlık

Bulutlar ve Karanlık

201 kez okundu.

“Bulut ve zifiri karanlık sarmış çevresini, doğruluk ve adalettir tahtının temeli.” (Mezmur 97:2)

Tanrı’nın Kutsal Ruhu’ndan yeniden doğuşa sahip olmamış insanlar İsa’nın öğretişlerinin basit olduğunu söyler. Ancak Kutsal Ruh’la vaftiz edildiklerinde Tanrı’nın etrafını ‘bulutların ve zifiri karanlığın…’ çevirmiş olduğunu görürler. Bunu ilk kez İsa Mesih’in öğretişleriyle yakın bir bağlantı kurduğumuzda fark ederiz.

İsa’nın öğretişlerini tam olarak anlayabilmemizi sağlayan tek şey, ışığını içimizde parlatan Tanrı Ruhu’dur. Tanrı’ya ulaşmak için göster-diğimiz aşırı resmiyet çabalarından kurtulmadan ve sahte dindarlık kıyafetini üzerimizden çıkarmadan, Tanrı’nın varlığını tatmış olduğumuz şüphelidir. Tanrı’ya yaklaşırken küstah ve saygısız olan kişiler, İsa Mesih’le henüz hiç tanışmamışlar demektir. Ancak ve ancak İsa Mesih’in yaptıklarını kavrama özgürlüğünden ve bunun inanılmaz tadından sonra O’nun gerçekte kim olduğunu fark ettiğimiz o ‘karanlık’ gelir.

İsa şöyle dedi: “Sizlere söylediğim sözler ruhtur, yaşamdır” (Yuhanna 6:63). Bir zamanlar bizim için Kutsal Kitap, anlayamayacağımız kadar karışık sözlerle doluydu –’bulutlar ve karanlık’– sonra birden sözcükler ruh ve yaşam oldu. Çünkü bu hayatta içinde bulunduğumuz durumlar sözcüklere yeni anlamlar kattığında, İsa bu sözleri bize yeniden söyledi. Tanrı’nın bize konuşma şekli böyledir; görümlerle ve rüyalarla değil, sözcüklerle… Kişinin Tanrı’ya ulaşması en yalın haliyle sözcükler aracılığıyla olur.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın