Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Köleliğin En İyi Şekli

Köleliğin En İyi Şekli

85 kez okundu.

Rab’bin çağrısını aldığı zaman köle olan kimse, şimdi Rab’bin özgürüdür. Özgürken çağrılan kişi de Mesih’in kölesidir. (1. Korintliler 7:22)

Pavlus’un “Rab”, yani Efendi anlamına gelen yerleri değiştirip onları “Mesih” yapmasını beklerdim.

Pavlus özgürlüğümüzü İsa’nın bizim Efendimiz olmasıyla (“Rab’bin özgürü”) ve yeni köleliğimizi de İsa’nın bizim Mesihimiz olmasıyla bağdaştırmaktadır (“Mesih’in kölesi”). Bu gariptir çünkü Mesih kendi halkını onları kuşatanların elinden kurtarmak için geldi ve efendiler de kendi kölelerinin yaşamlarının yönetimini ele geçirmektedirler.

Bunu niye bu şekilde söylüyor? Neden köleliği (özgürlüğü değil) Mesih’le bağdaştırırken, özgürlüğü Efendi’yle bağdaştırmaktadır?

İddia: Bu değişimin yeni özgürlüğümüz üzerinde iki ve yeni köleliğimiz üzerinde de iki etkisi vardır.

Bir yandan, bizi “Rab’bin özgürü” olarak çağırırken, yeni özgürlüğümüzü güvence altına almakta ve bunu sınırlandırmaktadır:

  1. O’nun rabliği, efendiliği, diğer tüm efendilerden üstündür ve dolayısıyla da özgürlüğümüzün karşısına duracak hiçbir şey yoktur, tümüyle güvence altına alınmıştır.
  2. Ancak diğer tüm efendilerden özgürken, O’ndan özgür değiliz. Özgürlüğümüz merhametli bir şekilde sınırlandırılmıştır. İsa, Efendimiz’dir.

Bir diğer yandan, bizi “Mesih’in kölesi” olarak çağırırken, kölelik zincirlerimizi gevşetmekte ve köleliğimizi güzelleştirmektedir:

  1. Mesih, halkını esaret zincirlerinden kurtarmak ve onları esenlik meydanlarına getirmek için onlara sahip çıkmaktadır. “Egemenliğinin ve esenliğinin büyümesi son bulmayacak” (Yeşaya 9:7).
  2. Onlara en tatlı sevinci verebilmek için, onları sahiplenmektedir. “Oysa sizleri en iyi buğdayla besler, kayadan akan balla doyururdum” (Mezmurlar 81:16). Bu Kaya, Mesih’tir.

Öyleyse, ey Hristiyan, şununla sevin: “Rab’bin çağrısını aldığı zaman köle olan kimse, şimdi Rab’bin (yani Efendi’nin) özgürüdür. “Özgürken çağrılan kişi de Mesih’in, (yani zincirlerimizi gevşeten, köleliğimizi güzelleştiren Mesih’in) kölesidir.”

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın