Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yüreğinizi Katılaştırmayın

Yüreğinizi Katılaştırmayın

97 kez okundu.

Sözünü dinlemeyenler dışında kendi huzur diyarına kimlerin girmeyeceğine ant içti? Görüyoruz ki, imansızlıklarından ötürü oraya giremediler. (İbraniler 3:18-19)

İsrail halkı her ne kadar Kızıldeniz’in yarıldığını görmüş ve denizi hiç ıslanmadan geçmişlerse de, susadıkları anda yürekleri Tanrı’ya karşı katılaştı ve O’nun onlara kol kanat gereceğine güvenmediler. O’na karşı söylendiler ve Mısır’da yaşamanın daha iyi olduğunu söylediler.

İbraniler kitabı işte bunu önlemek için yazılmıştır. Kim bilir kaç Hristiyan Tanrı’yla yola koyuluyor. Günahlarının bağışlanabileceğini ve cehennemden kurtulup cennete gidebileceklerini duyuyorlar. Sonra da şöyle diyorlar: “Ne kaybederim ki? İnanacağım.”

Ama sonra bir hafta, bir ay, bir yıl veya on yıl içerisinde, sınanma başlıyor. Çölde susuz bir dönem onları bekliyor. Manla geçecek bir bezginlik dönemi. Aniden Mısır’ın ayartıcı zevklerine yakıcı, artan bir özlem duymaya başlıyorlar. Çölde Sayım 11:5-6’da geçtiği gibi, “Mısır’da parasız yediğimiz balıkları, salatalıkları, karpuzları, pırasaları, soğanları, sarmısakları anımsıyoruz. Şimdiyse yemek yeme isteğimizi yitirdik. Bu mandan başka hiçbir şey gördüğümüz yok.”

Bu, içinde bulunması dehşet verici olan bir durum. Bir bakıyorsunuz, artık Mesih’e, O’nun Sözü’ne, duaya, ibadete, Müjde hizmetlerine ve Tanrı’nın yüceliği için yaşamaya hiç ilginiz yok. Ruh’la ilgili şeylerdense, bu dünyanın geçici zevkleri size daha çekici geliyor.

Eğer durumunuz buysa, size yalvarıyorum, Kutsal Ruh’un buradaki metinde ne söylediğini işitin. “İmansızlıklarından ötürü oraya giremediler!” Tanrı’nın Sözü’ne kulak verin. Yüreğinizi katılaştırmayın. Günahın aldatıcılığı karşısında uyanın. İsa’yı, yüce iman beyanımızın elçisini ve başkâhinini düşünün ve O’ndaki güvencenize ve umudunuza sımsıkı sarılın.

Eğer Tanrı’yla başından beri hiç yola çıkmadıysanız, o hâlde umudunuzu O’na bağlayın. Günahtan ve kendi kendinize bel bağlamaktan vazgeçin. Güveninizi yüce bir Kurtarıcı’ya bağlayın. Yazılan bu şeyler, siz inanasınız, dayanasınız ve yaşayasınız diye yazıldı.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın