Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı Sizi Bolca Bereketlemek İstiyor

Tanrı Sizi Bolca Bereketlemek İstiyor

92 kez okundu.

RAB atalarınızdan nasıl hoşnut kaldıysa, sizden de öyle hoşnut kalacak ve sizi başarılı kılacak. (Yasa’nın Tekrarı 30:9)

Tanrı bizi gönülsüzce bereketlemez. Tanrı’nın cömertliğinde bir tür heves yatar. Bizim O’na gitmemizi beklemez. Bizi arar çünkü bize iyilik etmek O’nun için bir zevktir. Tanrı bizi beklemiyor; bizim peşimizden geliyor. Üstelik bu, Mezmur 23:6’nın birebir çevirisidir: “Ömrüm boyunca yalnız iyilik ve sevgi izleyecek beni.”

Tanrı merhamet göstermeyi sever. Tekrar söyleyeyim. Tanrı merhamet göstermeyi sever. Kendi halkına iyilik göstermeye yönelik arzularında herhangi bir tereddüt, kararsızlık ya da belirsizlik yoktur. Öfkesinin tetiği çetin, merhametinin tetiğiyse yumuşaktır. Nitekim Sina Dağı’na inip Musa’ya, “Ben RAB’bim. RAB, acıyan, lütfeden, tez öfkelenmeyen, sevgisi engin ve sadık Tanrı” derken, kendisi bunu kastetmiştir (Mısır’dan Çıkış 34:6). Yeremya 9:24’te, “Dünyada iyilik yapanın, adaleti, doğruluğu sağlayanın ben RAB olduğumu anlamakla ve beni tanımakla övünsün övünen. Çünkü ben bunlardan hoşlanırım” derken, bunu kastetmiştir.

Tanrı asla asabi ya da gergin değildir. Öfkesi aniden patlamaz. Aksine, hoşlandığı şeylere yönelik bolca, sonu gelmez bir heves besler ve bu hevesle birlikte her zaman enerjiktir.

Bunu kavramak bizim için zordur çünkü ileriye gitmeyi bırakın, bizim sadece mevcut durumlarla baş edebilmemiz için bile her gün uyumamız gerekir. Duygularımız inişli çıkışlıdır. Bir gün sıkılıp hevesimiz kaçarken, diğer gün umut ve heyecan dolu oluruz. 

Bizler düzensizce şırıldayıp sıçrayan küçük su kaynakları gibiyiz. Oysa Tanrı büyük Niagara Şelaleleri gibidir. 186 bin tonluk suyun her dakika uçurumdan aşağı doğru akışını izler ve şöyle düşünürsünüz: Bu elbette her yıl böylesi bir güçle çağlayamaz. Ancak o, çağlar. Tanrı’nın bize iyilik etme şekli de böyledir. Bundan asla yorulmaz. Asla sıkılmaz. Lütfunun Niagarası asla son bulmaz.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın