Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Gitsin Mal, Mülk ve Arabalar

Gitsin Mal, Mülk ve Arabalar

86 kez okundu.

Aydınlandıktan sonra acılarla dolu büyük bir mücadeleye dayandığınız o ilk günleri anımsayın. Bazen sitemlere, sıkıntılara uğrayıp seyirlik oldunuz, bazen de aynı durumda olanlarla dayanışma içine girdiniz. Hem hapistekilerin dertlerine ortak oldunuz, hem de daha iyi ve kalıcı bir malınız olduğunu bilerek mallarınızın yağma edilmesini sevinçle karşıladınız. Onun için cesaretinizi yitirmeyin; bu cesaretin ödülü büyüktür. (İbraniler 10:32-35)

İbraniler 10:32-35’deki Hristiyanlar, bize bedel dolu sevgiye ilişkin ders vermeyi hak etmiş olan kişilerdir.

Durumları şöyledir: İman ettikleri ilk günlerde, bazıları imanından ötürü hapsedilmişti. Diğerleriyse zor bir seçimle karşı karşıya kalmışlardı: Yer altına inerek saklanıp “güvende” mi olacaktık yoksa kardeşlerimizi hapishanede ziyaret edip kendi canlarımızı ve mallarımızı tehlikeye mı atacaktık? Onlar sevgi yolunu seçtiler ve bedelini kabul ettiler.

“Hem hapistekilerin dertlerine ortak oldunuz, hem de daha iyi ve kalıcı bir malınız olduğunu bilerek mallarınızın yağma edilmesini sevinçle karşıladınız.”

Peki, kaybedenler mi oldular? Hayır. Mallarını kaybettiler ve sevinç kazandılar! Kayıplarını sevinçle kabul ettiler.

Bir anlamda, bu kişiler kendilerini inkâr ettiler. Bu gerçek ve maliyetliydi. Ancak bir anlamda da kendilerini inkâr etmediler. Sevinç yolunu seçtiler. Bariz bir şekilde, tıpkı Makedonya’daki Hristiyanların oradaki yoksullara yardım etme konusunda motive olmaları gibi (2. Korintliler 8:1-9), bu Hristiyanlar da aynı şekilde hapishane hizmeti konusunda motive olmuşlardı. Tanrı’da sahip oldukları sevinç, başkalarına gösterdikleri sevgiyle dışarı taşıyordu.

Kendi yaşamlarına bakıp şöyle dediler: “Senin sevgin yaşamdan iyidir” (bkz. Mezmurlar 63:3).

Kendi mallarına bakıp şöyle dediler: “Cennette bunların hepsinden daha iyi ve kalıcı olan bir malımız var” (bkz. İbraniler 10:34).

Sonrasında birbirlerine bakıp Martin Luther’in şu büyük ilahisindekilere benzer şeyler dediler (veya belki de ilahi şeklinde söylediler):

Gitsin mal, mülk ve arabalar

Gitsin bu fani hayat da

Bedeni öldürebilirler belki

Lakin Tanrı’nın gerçeği baki

O’nun krallığı son bulmaz

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın