Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Şimdi İman Ediyor Musunuz?

Şimdi İman Ediyor Musunuz?

85 kez okundu.

“ ‘Bunun için iman ediyoruz.’ İsa onlara, ‘Şimdi iman ediyor musunuz?’ diye karşılık verdi.” (Yuhanna 16:30-31)

Şimdi iman ediyoruz…” Ama İsa soruyor: “…Şimdi iman ediyor musunuz?… İşte,… beni yalnız bırakacağınız saat geliyor…” (16:31-32). Emek veren birçok Hıristiyan, İsa Mesih’i yalnız bıraktı, ama yine de görev bilinci taşımaksızın veya kendi sezgilerinin sonucu olarak bir ihtiyaç hissettiklerinden dolayı hizmet etmeye çalıştı. Aslında bunun sebebi, İsa’nın diriliş yaşamının bizde eksikliğidir.

Canımız kendi dinsel anlayışımıza dayanarak Tanrı’yla samimi bir ilişkiden uzaklaşmıştır (bkz. Süleyman’ın Özdeyişleri 3:5-6). Bu açıkça görünen bir günah değildir ve bununla birlikte gelen bir ceza yoktur. Fakat kişi kendisindeki İsa Mesih anlayışını nasıl engellediğini fark ettiğinde ve kendi hayatında belirsizliklere, üzüntülere ve zorluklara sebep olduğunda, dönüşü utanç ve pişmanlıktır.

İsa’nın yaşamındaki dirilişe, şu ankinden daha etkili bir şekilde bağlı kalmalıyız. Kararlarımızı kendi kafamıza göre alıp ondan sonra bu kararları bereketlemesini istemek yerine, sürekli olarak her şeyde O’nun öğüdünü alma alışkanlığını edinmeliyiz. Tanrı, kendi başımıza aldığımız kararları bereketleyemez; bu O’nun doğasına aykırıdır ve bu kararlar gerçeklikten uzaktır. Bir şeyi görev bilincinden uzak olarak yaparsak, İsa Mesih’le rekabet içerisinde olan bir standarda göre yaşamaya çalışmış oluruz.

Her durumda ne yapılması gerektiğini bildiğini sanan kibirli, haddini bilmez bir kişi olup çıkıveririz. İsa’nın yaşamındaki dirilişi tahtta oturtmak yerine, görev bilincimizi hayatımızın tahtına geçiririz. Bize vicdanın veya görev bilincinin “ışığında yürümemiz” buyrulmadı, “Ama O ışıkta olduğu gibi bizim de ışıkta yürümemiz” buyruldu (1.Yuhanna 1:7). Görev bilincinin dışına çıkarak bir şey yaptığımızda, bunu neden yaptığımızı insanlara açıklamak kolaydır, ama bir şeyi Rab’be itaat çerçevesi dışına çıkarak yaptığımızda bunun açıklaması yoktur – adı itaatsizliktir. Bir imanlının kolayca yanlış anlaşılmasının ve gülünç duruma düşmesinin sebebi bundandır.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın