Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Rabbimizin Şaşırtıcı Ziyareti

Rabbimizin Şaşırtıcı Ziyareti

87 kez okundu.

“Siz de hazır olun…” (Luka 12:40)

Hristiyan bir hizmetkârın en büyük ihtiyacı, hayatın her döneminde İsa Mesih’le yüz yüze kalmaya hazır olmaktır. Deneyimlerimiz her ne olursa olsun bu kolay değildir. Bu savaş günaha, zorluklara ve şartlara karşı değildir, ama hayatımızın her döneminde İsa’nın kendisiyle yüzleşmeye hazır olamayacağımız kadar meşgul olmamıza karşıdır; dahası aslında İsa Mesih’e hizmetimizle meşgul olmamıza karşıdır. En büyük ihtiyaç inançlarımız, doktrinlerimiz veya O’nun işinde bir faydamız olup olmadığı değildir, O’nunla yüz yüze kalma ihtiyacıdır.

İsa O’nu beklediğimizde pek nadiren gelir; en ummadığımız ve en düşünemediğimiz anlarda gelir. Hizmetkârın Tanrı’ya içten bağlı olması Rab’bin ani ziyaretine hazır olmaktır. Bu hazır olma durumu hizmet etmekle gelen bir şey değildir, ama hayatımızın her döneminde İsa Mesih’i beklemenin derin ruhsal gerçekliğiyle gerçekleşir. Bu beklenti duygusu yaşantımızda Tanrı’nın bizde olmasını istediği çocuksu bir merak uyandırır. Eğer İsa Mesih için hazır olacaksak dindar olmayı bırakmalıyız. Diğer bir deyişle, dini çok yüksek bir yaşam tarzıymış gibi göstermeyi bırakacağız, olacaksak gerçekten ruhsal olmalıyız.

Eğer günümüz dünyasının dini düşünüşünün çağrılarından kaçınıyorsanız ve yüreğinizi O’nun isteklerine sabitleyip O’nun düşüncelerine sahip olarak “gözünüzü İsa’ya dikiyorsanız” (İbraniler 12:2), hayalperest ve mantıksız olarak adlandırılırsınız. Fakat İsa günün en sıcak vaktinde birden çıkageldiğinde hazır olan tek kişi siz olacaksınız. Hiç kimseye güvenmeyin ve hatta İsa Mesih’i görmenizi engelleyen yeryüzünün en muhterem azizi bile olsa, onu önemsemeyin.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın