Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Dirilişin Bizim İçin Anlamı

Dirilişin Bizim İçin Anlamı

86 kez okundu.

İsa’nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı’nın O’nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. (Romalılar 10:9)

“Tanrı’nın O’nu ölümden dirilttiğine yürekten iman etmek” ne demektir? Şeytan da Tanrı’nın İsa’yı ölümden dirilttiğine inanmaktadır. Bunun gerçekleştiğini görmüştür. Bu soruyu cevaplayabilmek için, dirilişin Tanrı halkı için taşıdığı anlam üzerine kafa yormamız gerekir.

Dirilişin anlamı, Tanrı’nın bizden yana olduğudur. O, bizimle birlik olmayı hedeflemektedir. Bizdeki tüm o terk edilmişlik ve yabancılaşmışlık duygusunu alt etmeyi hedeflemektedir.

İsa’nın dirilişi, Tanrı’nın İsrail’e ve dünyaya ilettiği, bizim kendi başımıza görkeme ulaşamayacağımızın ancak O’nun bizi oraya taşımak üzere imkânsızı gerçekleştirmek niyetinde olduğunun bildirisidir.

Diriliş bize Tanrı tarafından yapılan, İsa’ya inanan herkesin doğruluk yollarında ve ölüm vadisi boyunca bizi yönlendirmek üzere Tanrı gücünün mirasçısı olacağının vaadidir.

Bu yüzden, Tanrı’nın İsa’yı ölümden dirilttiğine yürekten iman etmek, bir gerçeği kabul etmekten çok daha fazlasıdır. Bu, Tanrı’nın sizden yana olduğuna, sizinle birlik olduğuna, yaşamınızı dönüştürmekte olduğuna ve sonsuz sevince kavuşmak üzere sizi kurtaracağına tam anlamıyla güvenmek demektir.

Dirilişe iman etmek, temsil ettiği tüm o yaşam, umut ve doğruluk vaatlerine güvenmek demektir.

Dirilişe iman etmek demek, Tanrı’nın gücünden ve sevgisinden öylesine emin olmaktır ki, dünyasal kayıplara ilişkin hiçbir korkunun veya dünyasal kazanca ilişkin hiçbir gururun, O’nun isteğine itaatsizlik etmekten bizi alıkoyamamasıdır.

Şeytan ve kutsallar arasındaki farkı işte budur. Tanrı, kendisini sevmemiz ve Oğlu’nun dirilişinde esenlik bulmamız için yüreklerimizi arındırıp sünnet etsin (Yasa’nın Tekrarı 30:6).

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın